Tunteellinen siili ja Ilona Willebrandtin pöytäteatterisadut juhlistavat lapsen oikeuksien viikkoa ja Kulttuuriaitan juhlavuotta Äänekoskella

Tunteellinen siili konsertin muusikot Markus Lampela, Kyösti Salmijärvi ja Hiski Pajuniemi yhteiskuvassa
Keski-Suomen Lasten- ja nuorten kulttuuriverkostoKulttuuriaitta juhlii 20-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna. Juhlavuoden kunniaksi Kulttuuriaitta ja sen jäsenkunnat toteuttavat Lapsen oikeuksien viikolla Tunteellinen Siili -runokonserttikiertueen. Äänekoskella nähdään myös Ilona Willebrandtin Pöytäteatterisatuja rakastetun kuvittaja, animaattori ja lastenkirjailija Camilla Mickwitzin hahmoilla.

Tunteellisen Siilin lapsille ja perheille suunnatussa runokonsertissa runoilevat ja musisoivat yhteistyössä oululaiset lastenmuusikot Markus Lampela ja Kyösti Salmijärvi valtionpalkitusta Soiva Siili -yhtyeestä, sekä Hiski Pajuniemi Pentti Punkin Syntymäpäivistä ja Laulukudelmista. 

Esityksen sisältö on tunnekasvatusta runomuodossa,sanoin ja sävelin. Konsertissa kuullaan lauluja muusikoiden omista tuotannoista, kaikille tuttujen ja ehkä uusienkin runojen rytmittämänä ja koetaan tunteiden laaja skaala yhdessä yleisön kanssa. Keskiössä on turvallinen vuorovaikutus ja lempeä läsnäolo. 

Tulevan Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden (2024)kunniaksi konsertti sisältää erityisen paljon Kunnaksen runoja ja myös hänen teksteihinsä tehtyä musiikkia. Konsertin kesto on noin 35 minuuttia. 

Kirjastoissa ja avoimessa päiväkodissaPöytäteatterisatuja Camilla Mickwitzin hahmoilla

Äänekoskelaisen Ilona Willebrandtin soolonukketeatteri IloSeOn esittää Lasten oikeuksien viikolla omin sovituksin kolme satua, jotka on poimittu Nukketeatteri Sammon Pöytäteatteripaketista. Esityksen pahviset pöytäteatterihahmot on luonut rakastettu lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori Camilla Mickwitz v.1986. 

Ensimmäinen tarina on H.C. Andersenin satuunpohjautuva seikkailu, jossa prinssi etsii todellista prinsessaa. Se tunnetaanmyös nimellä Prinsessa ja herne. Samalla kuullaan, kuinka kettu ja korppi liittyvät tarinaan. Lopuksi toteutetaan yhdessä yleisöavustajien kanssa norjalainen kansansatu kolmesta pukista, jotka asuvat vuoren rinteellä unelmoiden vihreästä niitystä. Päästäkseen niitylle heidän on kohdattava hirmuinen peikko... Luvassa oveluutta ja outoja tilanteita, vilpittömyyttä jarakkautta – ja paljon rohkeutta! 

Pöytäteatterisatuja-esitys syntyi syksyllä 2022Jyväskylän kulttuuritoimen pyynnöstä Camilla Mickwitzin monipuolista tuotantoaesittelevän näyttelyn yhteyteen Jyväskylässä. Sen jälkeen esitys onilahduttanut lapsia ja aikuisia monissa kirjastoissa ja kouluissa ympäri Suomen. 

Esitys ja sovitus: Ilona Willebrandt

Lavastus: Paavo Kärkkäinen ja Ilona Willebrandt

Kesto: n. 35 min, esityksen jälkeen on mahdollisuus juttutuokioon (n. 5-10 min)

 Pöytäteatterisatuja -esitysten aikataulu:

 Äänekosken kirjasto: ti 21.11. klo 17.30 

 Sumiaisten kirjasto: ke 22.11. klo 10 

 Suolahden kirjasto: ke 22.11. klo 17.30 

 Konginkankaan kirjasto: to 23.11. klo 10 

 Perhekeskus Kerkkä: pe 1.12. klo 10 

 Esityksiin on vapaa pääsy.

Huomaa myös mm. maksuttomat Lasten oikeuksien päivän 20.11. Ystävyyden juhla -lastenkonsertit Jyväskylän kaupunginteatterilla!

Lisätietoja:

Heidi Kurtti

Vs. Kulttuurituottaja

Äänekosken kaupunki

p. 040 194 7982

Kulttuuritoimi (aanekoski.fi)

Uutinen julkaistu , muokattu 27.11.2023 klo 13:32

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023