UUSI: Ehdota vuoden 2020 urheilutekoja 

Äänekosken kaupunki palkitsee vuosittain hyvin menestyneitä urheilijoita, valmentajia, ohjaajia sekä seuratyössä ja liikunnan parissa ansioituneita henkilöitä tunnustuspalkinnoilla sekä stipendeillä. Valinnat tehdään pääosin seurojen esitysten pohjalta.  Tämän sivun verkkoasioinnin kautta myös Sinä voit käydä tekemässä omat tunnustuspalkinnon ehdotuksesi palkitsemiskategorioihin 5. Vuoden 2020 Reilun Pelin joukkueeksi ja 6. Vuoden 2020 Urheiluteoksi 31.12.2020 mennessä.

Palkitsemissäännöt

Vapaa-aikatoimen ohjeistus urheilun ja liikunnan palkitsemissäännöiksi

Tunnustuspalkinnon palkitsemiskategoriat (7 kpl) ovat vuoden urheilija, vuoden nuori urheilija, vuoden veteraaniurheilija, vuoden valmentaja/ohjaaja/seuratoimihenkilö, vuoden Reilun Pelin joukkue ja vuoden urheiluteko sekä vuoden liikuntateko. Kaupunki jakaa tunnuspalkintojen lisäksi stipendisäännön mukaisesti urheilijoille tai -joukkueille rahastipendit SM-tasolla menestymisestä. Olympia-, maailmanmestaruus-, Euroopanmestaruus- ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa ansioituneet palkitaan erikseen harkinnanvaraisilla stipendeillä.

Vapaa-aikatoimisto ei kerää eikä pidä kirjaa eri lajien saavutuksista. Sen vuoksi onkin tärkeää, että toimijat itse tekevät ehdotuksia. Vapaa-aikalautakunta tekee päätökset palkittavista esitysten pohjalta. Mikäli johonkin kategoriaan ei tule esityksiä, palkintoa ei jaeta.

Palkitsemiskategorioissa 1-6 urheilijoiden, joukkueiden sekä valmentajien/ohjaajien/seuratoimihenkilöiden tulee olla äänekoskelaisia JA edustaa äänekoskelaista urheiluseuraa. Poikkeuksena voidaan valita hyvin menestynyt äänekoskelainen urheilija tai valmentaja, jos hänen lajiaan ei harrasteta äänekoskelaisessa urheiluseurassa. Ensisijaisena kriteerinä näissä on kilpailullinen menestys Suomessa merkittävässä asemassa olevassa urheilumuodossa. Vuoden liikuntateko -palkinnon saaja voi olla äänekoskelainen henkilö tai omalla toiminnallaan Äänekoskella merkitsevästi liikuntaa edistänyt henkilö, järjestö tai tapahtuma.

Anna ehdokkaasi verkkoasioinnissa

Palkitsemiskategoria 5. REILUN PELIN JOUKKUE

Vuoden Reilun pelin joukkueen kriteerinä on, että ehdotettava joukkue noudattaa Reilun Pelin sääntöjä, jotka perustuvat ajatukseen jokaisen ihmisen yhtä suuresta ihmisarvosta ja luottamuksesta pelaajien ja toimijoiden kesken.

Reilun Pelin säännöt

Otan toiset aina huomioon
Teen parhaani joka tilanteessa
Käytän asiallista kieltäell
Osaan hävitä ja voittaa reilusti
Olen ajoissa paikalla
Huolehdin sekä omista että yhteisistä välineistä
Kuuntelen ja noudatan annettuja ohjeita
Arvostan kaikkia lajeja
Noudatan lajin sääntöjä  

Säännöt koskevat myös valmentajia ja vanhempia

Ehdota vuoden 2020 Reilun Pelin joukkue

Palkitsemiskategoria 6. VUODEN URHEILUTEKO

Palkinto voidaan myöntää henkilölle, järjestölle tai tapahtumalle, joka on kuluneen vuoden aikana saavuttanut merkittävän kilpailullisen urheiluteon Suomessa merkittävässä asemassa olevassa urheilumuodossa.

  • Palkinnon voi saada useamman kerran.

Ehdota vuoden 2020 Urheiluteko

Seurojen ehdotukset palkitsemiskategorioihin 1-6

Seurojen yhteyshenkilöille on lähtenyt 3.12.2020 sähköpostisuora, jossa vapaa-aikatoimi pyytää urheiluseuroilta esitykset vuoden parhaista urheilijoista, valmentajista/ohjaajista/ seuratoimihenkilöistä sekä liikunnan parissa ansioituneista henkilöistä. Myös seurat voivat ilmoittaa palkistemiskategorioihin 5-6- ehdokkaansa tällä sivulla olevien verkkoasiointilinkkien kautta. 

Lomake-ehdotusten on oltava perillä vapaa-aikatoimistossa viimeistään 31.12.2020

Voit toimittaa lomakkeet joko

Asiaa koskeviin tiedusteluihin vastaa liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskinen, liikunta.hallinto(at)aanekoski.fi

Muokattu 7.12.2020