Vahva maskisuositus jatkuu ja äänekoskelaisia kannustetaan rokottautumaan

image description

– Epidemia ei ole vielä ohitse ja tartuntamäärät ovat jälleen lisääntyneet, mutta viime päivien aikana tautitilanne on tuntunut taittuvan, ylilääkäri Keijo Lukkarinen totesi Äänekosken koronajohtoryhmän kokouksessa 26.10.

Äänekoskella on todettu kuluneella viikolla (25.10. alkanut viikko) kolme uutta koronavirustartuntaa, viime viikolla tartuntoja oli kahdeksan ja edellisviikolla 18. – Äänekoskella on useita tartuntaketjuja rokottamattomilla ja tartunnat leviävät eniten perheiden sisällä, Lukkarinen kertoo. – Altistuneiden karanteenikäytännöt ovat muuttuneet, eikä esimerkiksi kokonaisia koululuokkia tai päiväkotiryhmiä aseteta enää automaattisesti karanteeniin. 

Lukkarinen muistuttaa, että koronatestiin voi edelleen tulla terveysasemalle. 

Kaupungin koronajohtoryhmä linjasi, että tartuntojen jäljitystyötä jatketaan edelleen ainakin vuoden loppuun. – Tautitilanteen takalaitaa ei ole vielä lähiviikkoina näkyvissä, Lukkarinen arvioi. 

Rokotukset tärkeässä roolissa epidemiaa hillitessä

– Rokotteiden ansiosta Keski-Suomessa koronan vuoksi sairaalassa hoidettavien määrä ei ole radikaalisti noussut, vaikka taudin ilmaantuvuusluku on 200:ssa, Lukkarinen kertoo.

Koronarokotteen ensiannoksen on saanut tähän mennessä 13 800 äänekoskelaista, joka on 74,5 prosenttia asukkaista. Toisen annoksen eli täyden rokotussuojan on saanut 11 500 äänekoskelaista, joka on 62,4 prosenttia asukkaista. Yli 12-vuotiaiden kakkosrokotuksia annetaan Ääneskosken kouluissa kahden seuraavan viikon aikana. 

Kolmannen rokotuksen saavat jo riskiryhmiin kuuluvat sekä yli 60-vuotiaat, kunhan viimeisestä rokotteesta on puoli vuotta aikaa. Aikoja kolmanteen rokotukseen voi varata terveysasemalta. Saamansa rokotteen päivämäärän voi tarkastaa Omakannasta ja vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet ja riskiryhmät voit katsoa Äänekosken kaupungin sivuilta

Äänekosken kaupunki kannustaa kuntalaisia ja erityisesti nuoria aikuisia rokottautumaan. Rokote on turvallinen ja suojaa tehokkaasti koronaviruksen aiheuttamalta vakavalta tautimuodolta. – Meillä Äänekosken terveysasemalla on rokotteita ja rokotusaikoja nyt hyvin tarjolla ja tulla voi hyvin matalallakin kynnyksellä, Lukkarinen sanoo.

Laaja maskisuositus jatkuu

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koronatilanteeltaan kiihtymisvaiheessa ja laajaa maskisuositusta jatketaan koko Keski-Suomen alueella. Äänekosken kaupunki suositteleekin voimassa olevan maskisuosituksen mukaisesti, käyttämään maskia kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää.

Lisätietoa:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen, 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi 

Opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä, 020 632 3000, ville.hartsia@aanekoski.fi

Muokattu 27.10.2021