Valtio tukee öljylämmitysjärjestelmän vaihtamista uusiutuvan energian vaihtoehtoihin, Äänekoski kannustaa mukaan!

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hanke kohdentaa tiedotusta valtion tuesta öljylämmityksen vaihtamisessa uusiutuviin energiamuotoihin Äänekoskelaisille kotitalouksille. Kotitaloudet, jotka ilmoittavat rakennusrekisterissä lämmitysmuodokseen öljylämmityksen, saavat asiasta kirjeen lähiaikoina.

Valtion Öljystä uusiutuviin-avustusta voi hakea jatkuvasti marraskuuhun 2022 asti tai kunnes määrärahat loppuvat. Tukea voi hakea myös takautuvasti kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen.

Tukea vaihtamiseen voi saada jopa 4000€, kun öljylämmitys vaihdetaan maalämpöpumppuun, ilma- vesipumppuun tai kaukolämpöön. Muihin uusiutuvan lämpöenergian ratkaisuihin tukea voi saada 2500€. Nyt on siis oiva aika miettiä, onko oma öljykattila tulossa lähivuosina tiensä päähän ja millä se kannattaa korvata. Jokainen voi tehdä ilmastoystävällisiä tekoja omassa elämässään ja nyt se kannattaa!

Pyydämme, että taloudet, jotka tekevät, tai ovat jo tehneet lämpöjärjestelmän vaihtamisen öljystä uusiutuviin ilmoittaisivat siitä lomakkeella tai soittamalla rakennusvalvonnan puhelinviestipalveluun (vastaajan puhelinnumero on 040 594 1398).

Ajantasaisen rakennusrekisterin ylläpitäminen on tärkeä osa kuntarekisterikokonaisuutta. Öljylämmitteisten rakennusten määrän seuraaminen on tärkeää myös kasvihuonekaasupäästöjen laskennan vuoksi.

Öljylämmityksellä isot ilmastovaikutukset Äänekoskella

Öljylämmityksen ilmastovaikutukset ovat niin koko Suomessa, kuin Äänekoskella suuret. Öljylämmitys on Äänekoskella toiseksi suurin kasvihuonekaasupäästöjen lähde ja ne olivat 10.9t CO2e vuonna 2018. Kaupungin tavoite on luopua öljylämmityksestä omissa kiinteistöissään järjestelmällisesti ja tavoitteena on lopettaa energian tuotanto polttamalla vuoteen 2030 mennessä.

Äänekosken kaupunki on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään 80% vuoteen 2030 mennessä. Päästövähennykset lasketaan vuoden 2007 päästöistä. Työtä on vielä paljon, että tavoitteessa onnistutaan, vaikka päästöt ovatkin vähentyneet vuodesta 2007. Lisätietoa Äänekosken päästötilanteesta.

Öljystä uusiutuviin -avustuksesta saa lisätietoa Keski-Suomen energiatoimiston energianeuvonnasta. Energianeuvoja auttaa sopivan energiaratkaisun löytämisessä sekä energiaremontin kilpailutuksessa. 

Energia-asiantuntija
Jouni Järvinen
0505289766
jouni.jarvinen@benet.fi

Lisätietoja myös näistä linkeistä:

Uutinen julkaistu 5.11.2020, muokattu 2.5.2023 klo 09:17

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023