Vanhemmuuden työkalupakista vinkkejä erilaisiin tilanteisiin

Äänekosken perhekeskus on julkaissut nettisivuillaan Vanhemmuuden työkalupakin, joka sisältää jokaiselle lapsiperheelle hyödyllisiä käytännön toimintaehdotuksia ja tietoa toiminnan tueksi. 

Materiaali aiheisiin on kerätty äänekoskelaisilta lapsiperhepalveluiden toimijoilta, mm. Äänekosken perheneuvolasta, varhaiskasvatuksesta, perhetyöstä, jne. Materiaalin ovat koonneet opiskelijat Katja Toffer Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, Annu Göös Jyväskylän yliopistosta ja Noora Hannuksela Diakonia-ammattikorkeakoulusta.

Vanhemmuuden työkalupakissa käsitellään viittä vanhemmuuteen liittyvää osa-aluetta: Vanhemman oma jaksaminen, Käytännön kasvatus, Parisuhteen palikat, Eron ABC ja Erikoistilanteet lapsiperheessä, jotka laajenevat vielä erilaisiin ala -aiheisiin. Pakista löytyy varmasti jokaiselle jotain mielenkiintoista luettavaa eri elämänvaiheisiin liittyen, neuvoja, niksejä ja ammattilaisten ajatuksia!

Tämä digitaalinen palvelu tarjoaa vanhemmille kattavaa informaatiota ja tukea vanhemmuuteen, mutta myös ohjausta Äänekosken eri perhepalveluihin. Työkalupakki luettavissa Äänekosken perhekeskuksen sivuilta.

Lisätiedot:

Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen
0400 115 190
petri.oinonen@aanekoski.fi 

Varhaisen tuen ohjaaja Katja Toffer 
020 632 2767
katja.toffer@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 22.1.2021, muokattu 4.7.2022 klo 15:31

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023