Yleisötilaisuuksia ja ottelutoimintaa koskevat rajoitukset jatkuvat 1.3. saakka/ Maskisuositus voimassa yläkoululla ja toisella asteella edelleen


Äänekosken koronajohtoryhmä on kokoontunut tänään ja linjannut, että kaikki Äänekosken kaupungin hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa järjestettävät ottelut, turnaukset ja harjoituspelit on kielletty 1.3. asti. Poikkeuksena valtakunnallisen sarjatason I ja II -divisioonan pelit, jotka voidaan järjestää maksimissaan 10 hengen yleisöllä, mikäli koronaturvallisuus pystytään varmistamaan. Nuorisotilat pidetään kiinni 1.3.asti ja maskisuositus yläkouluilla ja toisen asteen oppilaitoksissa on niin ikään voimassa 1.3. saakka. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 5.2.2021 päätöksen, jonka mukaan kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty Keski-Suomen sairaanhoitopiirien kuntien alueilla 1.3. asti.  Äänekoskella suositellaan myös yksityistilaisuuksissa noudatettavan samoja henkilömäärien rajoituksia ja varotoimia, joita em. mainitulla tavalla sovelletaan yleisötilaisuuksiin ja julkisiin kokoontumisiin. Seurakunnille annetaan suositus, että sisätiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin saa osallistua enintään 10 henkeä 1.3. saakka.  

Äänekoskella on tähän mennessä rokotettu 570 henkilöä. Hoivapalveluiden asukkaista on rokotettu kolmasosa. Kaikkien asukkaiden on tärkeää noudattaa yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi. Tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta, välttämällä lähikontakteja, käyttämällä kasvomaskia, jos lähikontakteja ei voi välttää sekä menemällä koronavirustestiin, jos saa lieviäkään koronavirukseen sopivia oireita. 

Lisätietoja: 
Jukka-Pekka Pohjolainen
Vs. vapaa-aikajohtaja
Äänekosken kaupunki
020 632 3259
jupe.pohjolainen@aanekoski.fi 

Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken terveyskeskus
040 500 4313
keijo.lukkarinen@aanekoski.fi