Yritysyhteistyöllä tuloksia työllistämisessä

Tiedote. Julkaistu: 08.10.2019

Kalustekokonaisuuksia Hirvaskankaalla valmistavan Erical Oy:n toimitusjohtaja Mertsi Pesonen hymyilee leveästi. Yrityksen yhteistyö kaupungin työelämävalmennusyksikön, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE:n ja TE-keskuksen kanssa on tuottanut tulosta. Työllistämistoimijoiden avustuksella Ericalilla aloitti uusi työntekijä tämän viikon maanantaina.

─ Yhteistyö työllisyystoimijoiden kanssa alkoi MIITTI -rekrytointitapahtumasta, joka oli räätälöity meidän yrityksemme työllistämistarpeita ajatellen. Se oli startti hyvälle yhteistyölle ja tästä jatketaan eteenpäin, Pesonen toteaa.

POKE:n kanssa yhteistyössä yritykselle voidaan räätälöidä koulutuksia, jotka täydentävät henkilökunnan osaamista. Näin toimittaessa kontaktipinta työnhakijoihin laajenee, kun puualan tutkinto ei ole työnhaun ehdoton edellytys.

─ Meille tärkeintä on työnhakijan asenne ja motivaatio, ei niinkään koulutustausta ja työkokemus. Jos nämä ovat kunnossa ja henkilö soveltuu meidän tiimiin, on työnhakijalla hyvä sauma työllistyä, Ericalin tuotantopäällikkö Anni Pitkänen kertoo.

Mertsi Pesonen ja Anni Pitkänen ovat molemmat yhtä mieltä siitä, että yritysten tulisi hyödyntää työllisyystoimijoiden palveluita rekrytoinnissa enemmän.

─ Usein työttömyysuhan alla oleva, tai työttömänä oleva työnhakija on jopa motivoituneempi löytämään työtä, kuin jo valmiissa uraputkessa oleva, Pesonen summaa.

24 -vuotias Tomi Matilainen on malliesimerkki työnhakijasta, jonka asenne ja motivaatio ovat kunnossa.

─ Olin pitkään työttömänä, mutta halusin päästä kiinni työelämään. Vuoden kuntouttavan työtoiminnan jälkeen siirryin palkkatuella Äänekosken työpajalle. Kerkesin olla siellä vain kuukauden, kun minut napattiin tänne Ericalille, Tomi kertoo työllistymisen polustaan.

Tomi tapasi yrityksen väkeä MIITTI-tapahtumassa, jossa nuoren miehen positiivinen asenne ja halu tehdä töitä ei jäänyt huomiotta. Tästä alkoi yhteistyö, joka konkretisoitui työllistymiseen maanantaina.

Tomi Matilainen ja Erical Oy:n tuotantopäällikkö Anni Pitkänen paiskasivat kättä työsuhteen alkamisen kunniaksi

─ Taite työelämään -hankkeen kautta on mahdollista toteuttaa käyttäjäyritykseen siirto. Tällöin työntekijä työsuhde säilyy kaupungilla, mutta työn tekemisen paikka on yrityksessä. Yritys maksaa palkkatuen ja palkan välisen erotuksen kaupungille. Kaikki siirrot ovat meille voittoja, joista iloitsemme koko porukan voimin, Taite työelämään -hankkeen hankepäällikkö Anu Korte ja työelämävalmennusyksikön päällikkö Riikka Hytönen kertovat.

Tomin tulevaisuus yrityksessä näyttää lupaavalta. Työnantajat ovat tyytyväisiä valintaansa ja kehuvat häntä vuolaasti. Luvassa on perehtymistä uuteen työhön ja mahdollisia lisäkoulutuksia POKE:lla. Tomin terveiset muille samassa tilanteessa oleville on selkeä.

─ Uskokaa itseenne. Apua työnhakuun saa, jos sitä haluaa vastaanottaa, Tomi vastaa hymyillen.

Tomi Matilainen, Anni Pitkänen ja Mertsi Pesonen peukuttavat yhteistyölle työllisyystoimijoiden kanssa

Lisätiedot:
Äänekosken kaupunki
Taite työelämään -hanke
hankepäällikkö
Anu Korte
anu.korte@aanekoski.fi
040 631 1695

Erical Oy
Toimitusjohtaja
Mertsi Pesonen
mertsi.pesonen@erical.fi
050 581 5862

Muokattu 9.10.2019