Koululuokkien kirjastokäynnit

 

Kirjasto kutsuu 1.-, 2.-, 4.- ja 6.-luokkien oppilaita ohjatuille vierailukäynneille. Näillä käynneillä tutustutaan kirjaston palveluihin, kokoelmiin ja tiedonhakuun sekä saadaan mukavia kirjavinkkejä. Myös muut luokka-asteet voivat tiedustella kirjastosta opastettua ohjelmaa omien tarpeidensa mukaan. Lisäksi luokat ovat tervetulleita lainaamaan aineistoa ja työstämään omia projektejaan, myös aamuisin ennen kirjaston aukioloaikaa. Tällöin pyydämme ottamaan yhteyttä kirjastoon ja sopimaan käynnistä etukäteen (ks. kirjastojen yhteystiedot kotisivulta).

Pääkirjastossa vierailevia ryhmiä pyydämme huomioimaan tiloissa liikkuvat muut asiakkaat omatoimituntien (10-12) aikana.

Niissä viheralueiden kouluissa, joiden lähellä ei ole kirjastopalveluja tarjolla, kirjastoväki vierailee mahdollisuuksien mukaan kerran vuodessa. Kirjastosta otetaan yhteyttä tarkempien vierailuaikojen sopimiseksi. Luokat ovat myös tervetulleita kirjastoon esimerkiksi uimahalliretkien yhteydessä. Tällöin pyydämme kouluja sopimaan etukäteen kirjastovierailusta.

Kirjasarjoja lainataan kouluille

 

Koulut voivat lainata luokille tarkoitettuja 10 tai 25 kappaleen kirjasarjoja, joita ei lainata muille asiakkaille. Kirjat lainataan sopimuksen mukaan joko koulun tai luokan omalle kirjastokortille, laina-aika on 3 kuukautta ja uusinta onnistuu normaalisti verkkokirjastossa.

Lainassa oleviin kirjasarjoihin voi jättää varauksia ottamalla yhteyttä kirjastoon.

KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT (pdf)