Konginkankaan kotiseutumuseo

Kirkkotie 4, 44400 Konginkangas 

Kesänäyttely Kuvin ja sanoin - Kohtaamisia Konginkankaalla 

Avoinna 2017 heinäkuussa ma-pe 12-17 ja la-su 11-17.

Museo on osa kirkon pihapiiriä. Konginkankaan kirkko on tiekirkko 12.6.-25.8.2017 ma-pe klo 11-16. Kirkossa on opas ja sen takana tapulissa pieni kahvio.

Konginkankaan kotiseutumuseon omistaa Äänekosken kaupunki. Toiminnasta vastaa Konginkankaan Kotiseutukerho Kömin Kilta ry. Kömin Kilta sai Äänekosken kaupungin vuoden 2014 kulttuuripalkinnon yhdessä Kömin teatterin kanssa. 2016 Keski-Suomen valitsi Kömin killan Keski-Suomi -palkinnon neljän finalistin joukkoon. Palkinnon teemana oli keskisuomalaisen perinteen tallentaminen. Saman vuonna Kömin Kilta valittiin myös "Vuoden konginkankaalaiseksi".

Tule tutuksi Konginkankaan kesäpäivillä

2.7.2017 Kömin kilta ja Konginkankaan kyläyhdistys järjestävät Konginkankaan Kesäpäivillä tutustumisaktiviteetin. Kesävieraat ja mökkiläiset, paikalliset ja tutut kohtaavat! Palkintoina jokainen saa yllätyksen! Arvomme mm. lounas- ja kahvilippuja Reimariin ja kesälukemista.

Konginkankaan Kotiseutumuseon esittely-dvd näyttelystä vuoden 2010 kesällä, on ostettavissa Konginkankaan, Äänekosken ja Sumiaisten kirjastoissa sekä Kömin Killan puheenjohtajalta. DVD:n hinta on 5 euroa. 

www.konginkangas.fi