Harjoitteluun nuorisopalveluihin

Tälle sivulle on koottu Äänekosken kaupungin nuorisopalveluissa suoritettaviin työharjoittelu-ja työelämän tutustumisjaksoihin, ja työkokeiluihin suorittamiseen liittyviä usein esitettyjä kysymyksiä

Minkälaisia tehtäviä nuorisopalveluissa on?

Harjoittelijoiden tehtäviä nuorisopalveluissa ovat pääsääntöisesti nuorten ohjaamiseen liittyviä asiantuntijatehtäviä. Välineitä ohjaamisessa perinteisen nuorisotaloissa tehtävän nuorisotyön lisäksi ovat esimerkiksi liikunta, musiikki, kädentaidot yms.

Harjoittelijat työskentelevät pääsääntöisesti nuorisotaloissa, ja leireillä

Milloin nuorisopalveluihin otetaan harjoittelijoita?

Harjoittelijoita nuorisopalveluissa on pitkin vuotta. Toimintakaudet ajoittuvat väleille tammikuu–kesäkuu sekä elokuu–joulukuu. Harjoittelijalla on aina harjoittelun ohjaaja. Harjoittelusta ei makseta palkkaa tai palkkioita nuorisopalveluiden toimesta.

Minkälaisia harjoittelijoita nuorisopalveluissa on ollut?

Harjoittelija on tyypillisesti nuoriso-, kulttuuri-, liikunta tai sosiaalialaa opiskeleva henkilö. Työkokeilussa ja työharjoittelussa on ollut myös tutkintoon valmistuneita yhteisöpedagogeja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajia. Työelämään tutustumassa on ollut yläkouluikäisiä.

Harjoittelun kesto vaihtelee oppilaitoksesta ja harjoittelun teemasta riippuen yhdestä viikosta aina kuuteen kuukauteen asti.

Miten päästä harjoitteluun nuorisopalveluihin?

Ensimmäinen sääntö on olla ajoissa liikkeellä! Yhteydenottosi ja harjoittelun aloittamisen välissä on oltava vähintään kuukausi aikaa. Haluamme tarjota harjoittelijalle parhaan mahdollisen hyödyn harjoittelusta ja siksi haluamme myös sinun valmistautuvan harjoitteluusi huolella ennakkoon. Toinen sääntö on, että haet itse harjoittelupaikkaa! Opettajasi, vanhempasi, valmentajasi jne. ei ole tulossa tekemään harjoittelua puolestasi, joten he eivät myöskään voi hakea harjoittelupaikkaa puolestasi. Ole reipas ja oma-aloitteinen!

Mikäli täytät yllämainitut kriteerit, voit siirtyä sähköisen hakulomakkeen täyttöön. Huomioithan kuitenkin vielä alla olevat vinkit hakemukseen liittyen!

Yksityiskohtaiset harjoittelijapaikat julkaistaan myös yleensä tällä sivulla. Seuraa ilmoittelua ja hae suoraan avoimiin tehtäviin ilmoituksessa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Mitä hakemuksessa olisi hyvä kertoa?

Hyvästä hakemuksesta ja ansioluettelosta vastaanottaja saa nopeasti yleiskäsityksen opinnoistasi ja työkokemuksestasi sekä osaamisestasi ylipäätään.