Harrastus-apuraha

Poika jalkapallopaidassa.
Lasten harrastus-apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, joissa lasten harrastustoimintaan osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi hankalaa. Harrastus-apurahan myöntäminen äänekoskelaisille lapsiperheille on mahdollistunut eri toimijoiden lahjoituksien turvin. Uusimpana ja suurimpana lahjoittajana on Äänekosken Energia ja Lions Club Äänekoski & Kotakennäs.

Apurahaa voi hakea alle täysi-ikäisille lapsille ja nuorille minkä tahansa organisaation järjestämään harrastustoimintaan. Apurahan myöntäminen on harkinnanvaraista, ja sen myöntämiseen voivat vaikuttaa perheen mahdollisuudet saada taloudellista tukea muualta esimerkiksi sosiaalipalveluista.

Apurahaa myönnettäessä kiinnitetään huomiota:

  • vähävaraisuus, kuten vanhempien työttömyys, yksinhuoltajuus tai muut perhetilanteen muutokset
  • tasapuolisuus hakijoiden kesken, jotta mahdollisemman monella vähävaraisella perheellä olisi mahdollisuus hyötyä harrastustuesta
  • harrastuksen hinta vaikuttaa tuen määrään- ensisijaisesti pyritään mahdollistamaan lapsen tai nuoren ensiharrastus ja perustason harrastaminen
  • 0-17 vuoden ikä
  • onko muita harrastamisen tuen muotoja hyödynnetty, esim. seurojen omat harrastetuet

Perhe voi saada apurahan valitsemaansa lapsen tai nuoren jäsenyyteen/seuran vuosimaksuun, tai esim. soitin- ja välinevuokriin. Perheelle myönnettävä apurahan suuruus on yksilökohtainen ja tarveharkintainen. Perhe voi hakea apurahaa yhdelle tai useammalle alaikäiselle lapselle.

Harrastus- apuraha jaetaan monitoimijaisen tiimin ohjauksen ja arvion kautta. Apurahahakemukset osoitetaan perhekeskuksen varhaisen tuen ohjaajalle.

Harrastus -apurahaa voivat hakea:

  • lapsen tai nuoren huoltaja
  • lapsen tai nuoren työntekijä (esim. opettaja, nuorisotyöntekijä, perhetyöntekijä) yhdessä perheen kanssa.

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Sähköinen hakemus (Vaatii vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksella, mobiilitunnisteella tai Väestörekisterikeskuksen HST-kortilla)

Tulostettava hakemuslomake. Hakemus toimitetaan Perhekeskus Kerkkään:
Äänekosken Perhekeskus Kerkkä
Koulunmäenkatu 6A, ovi A8
44100 ÄÄNEKOSKI
tai sähköpostiin kerkka@aanekoski.fi

LISÄTIEDOT JA TIEDUSTELUT:

Perhekeskuksen varhaisen tuen ohjaaja
Jaana Puumala
040 842 2191
jaana.puumala@aanekoski.fi

Avustukset