Äänekoskella kasvamme kanssasi!

Äänekoskella on modernit koulut ja päiväkodit ja tarjoamme hyvän kasvualustan lapselle. Meillä panostetaan erityisesti yrittäjyyskasvatukseen aina esiopetuksesta lukioon, kulttuurikasvatukseen sekä hyvinvointitaitojen opetukseen. Äänekoski on Vuoden varhaiskasvatuskunta. Tulevaisuus asuu täällä!
Infograafi

Teemme hetkistä tärkeitä

Äänekosken päiväkodit ja koulut tarjoavat hyvän kasvuympäristön lapselle. Pieni kasvaa suureksi Äänekoskella!

Laadukas päiväkoti- ja kouluverkosto, kattavat palvelut, monipuolinen kulttuuri- ja urheilutoiminta sekä sujuvat liikenneyhteydet tekevät Äänekoskesta vetovoimaisen ja tarjoavat mahdollisuuden hyvään elämään.

Kyläkoulujen yhteydessä on päiväkodit ja esiopetus, mikä helpottaa perheiden arkea. Pienissä kouluissamme on kyläkoulumainen tunnelma ja lapset saavat olla lapsia pitkään.

Kasvatusta lämmöllä ja ammattitaidolla!

Äänekoskella jokainen on tärkeä. Kymmenen päiväkotiamme ja ammattitaitoinen henkilöstömme luotsaavat lapsia tulevaisuuteen. Teemme hetkistä tärkeitä ja panostamme leikkiin ja läsnäoloon.

Jokainen äänekoskelainen saa varhaiskasvatuspalveluita. Esiopetus antaa eväitä alkavalle koulutielle. Lasta ympäröi turvallinen kasvuympäristö. Kurapukuisten omassa suosiossa on kaupungin leikkipuistot ja uimarannat. Kaupungin lukuisat leikkipuistot kannustavat liikkumaan leikiten.

Pienestä suureksi

Pieni kasvaa suureksi Äänekoskella. Päiväkodit ja koulut antavat eväät paitsi luontoretkille myös tulevaisuuteen. Peruskoulu ja uusi, moderni lukio saattelevat kaupunkilaisen aikuiseksi. Kaupunki antaa nuorelleen valinnan mahdollisuuksia aina ammatillisesta koulutuksesta korkeakouluopintoihin saakka.

Unelmille rakennetaan täällä vankat perustukset!

Koululaisen on helppoa opiskella nykyaikaisessa oppimisympäristössä. Uudet koulut ja modernit tilat takaavat opiskelun huipputason. Ala-Keiteleen musiikkiopisto vastaa opiskelijoidensa laadukkaasta musiikkiopetuksesta, Koskelassakin saa taiteen perusopetusta ja harrastamisen mahdollisuudet ovat huipussaan.

Äänekoskella oppimisympäristö on innostava, kehittävä ja huolehtiva. Digitaalinen oppimisympäristö on arkipäivää Äänekoskella. Koulun ja kodin välille luotu yhteinen polku antaa parhaat kasvumahdollisuudet. Tulevaisuus asuu täällä.

Seuraa päiväkotien ja koulujemme arkea ja kuulisia sosiaalisessa mediassa hastagilla #ÄänekoskellaKasvammeKanssasi.

Infograafi.

Äänekosken päiväkodit ja koulut tarjoavat hyvän kasvuympäristön lapselle. 

Tutustu Äänekosken varhaiskasvatukseen ja päiväkoteihin

Koululaisen on helppoa opiskella nykyaikaisessa oppimisympäristössä. Uudet koulut ja modernit tilat takaavat opiskelun huipputason.

Tutustu Äänekosken opetukseen ja kouluihin

Äänekoskella esiopetuksessa, kaikissa kouluissa ja lukiossa on käytössä Yrittäjyyskasvatuspolku-niminen yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelma.

Tutustu Äänekosken yrittäjyyskasvatukseen

Kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuurikoski takaa kaikille Äänekosken lapsille samat kulttuuritoimintaan osallistumisen mahdollisuudet.

Tutustu Äänekosken kulttuurikasvatukseen

Äänekosken kaikilla 1.-9. luokilla on käytössä Hyvää kasvua -niminen hyvinvointitaitojen opetussuunnitelma, jonka tarjoaa rakenteet ja perusteet sille, miten kouluissa voidaan systemaattisesti ja johdonmukaisesti vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia.

Tutustu Äänekosken hyvinvointitaitojen opetukseen

Kasvatus ja koulutus