Suolahden yhtenäiskoulu

Suolahden yhtenäiskoulu.
Suolahden yhtenäiskoulun Äänekosken toiseksi suurin koulu. 1.-9. luokan oppilaita on noin 600 ja henkilöstöä 73. Koululla on pitkät perinteet ja opetustilat ovat uudet ja modernit. Suolahden yhtenäiskoulussa on erinomaiset liikuntamahdollisuudet: käytössä on jäähalli, tekonurmikenttä, frisbeegolfrata, kaksi liikuntasalia, kuntosali sekä uimahalli, joka remontoidaan pian. Lisäksi koulussa on aktiivista kansainvälisyystoimintaa.
Infograafi Suolahden yhtenäiskoulusta.

Rak. 2019

Syyslukukausi

Ke 9.8.2023 - to 21.12.2023.
Syyslomaviikko on viikko 42.

Kevätlukukausi
Ma 8.1.2024 - la 1.6.2024. 
Talvilomaviikko on viikko 9.

Mahdolliset työviikon ajalle osuvat arkipyhät ovat vapaapäiviä.

Osoite
Telakkakatu 15
44200 Suolahti

Yhteystiedot
0400 115 212

Tietoa koulusta  

Suolahden yhtenäiskoulussa on oppilaita alaluokilla (1.-6.lk) 276 oppilasta ja yläluokilla (7.-9.lk) 300 oppilasta. Opettajia yhtenäiskoulussa on noin 70, joista 7 erityisopettajaa, 4 erityisluokanopettajaa, 13 koulunkäynninohjaajaa. Koulussa on JOPO-luokka, jossa on erityisluokanopettaja ja kasvatusohjaaja. Lisäksi koulussa on yhteisöohjaaja. 

Suolahden yhtenäiskoulu sijaitsee Suolahden keskustassa lähellä palveluja, lukuisia liikuntapaikkoja luontoa ja metsikköä. Liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset. Lähellä on myös Suolahden kirjasto ja koululla on myös oma kirjasto.

Suolahden yhtenäiskoululla saavutetaan hyviä oppimistuloksia. Esimerkiksi eläinavusteista oppimista on hyödynnetty ja koulukoira Nelli vierailee koululla joka viikko. Suolahden yhtenäiskoululla on myös aktiivista kansainvälisyystoimintaa. 

Lisäksi toteutetaan paljon erilaisia projekteja ja osallistutaan aktiivisesti kaupunkistrategian mukaiseen "ilmiömäiseen" ja osallistavaan toimintaan. Yrittäjyyskasvatukseen panostetaan ja yritysvierialuja tehdään paljon esim. Valtralla ja Kurikka Timberillä. Joka kevät järjestetään 9. luokkalaisten gaala, jossa tanssitaan ja syödään hyvin. Viimeisellä viikolla 9. luokkalaisilla on Hyvä kiertää -viikko, jolloin oppilaat tekevät talkootyötä paikallisissa yrityksissä ja antavat palkan eteenpäin hyvätekeväisyyteen.

Suolahden ja Koulunmäen yhtenäiskoulut kisaavat perinteisessä haasteottelussa jäähallilla. Pitkät perinteet on myös jokakeväisessä Suolahden henkilökunnan ja oppilaiden välisessä jääkiekkopelissä. Koulussa on myös kivaa välituntitoimintaa.

Suolahden yhtenäiskouluun tullaan yläasteelle monesta eri viheralueen koulusta: Hietamalta, Honkolasta, Koivistosta, Konginkankaalta ja Sumiaisista. Suolahden uimahallissa käy uimatunneilla myös naapurikuntien oppilaita.

Harrastusmahdollisuudet koulun ympäristössä

Koulun käytössä on vieressä oleva Äänekosken jäähalli, tekonurmikenttä, frisbeegolfrata, kaksi liikuntasalia, kuntosali sekä Suolahden uimahalli, joka remontoidaan pian. Koulurakennuksessa sijaitsee kaksi liikuntasalia, joita voidaan vuokrata kesä- ja iltakäyttöön. Tutustu koulun harrastusryhmiin.

Koulun omat verkkosivut

Wilma

Suolahden uimahalli

Äänekosken jäähalli

Lisätietoja:

Rehtori
Mika Lehtonen
0400 115 187

Apulaisrehtori
Katariina Lievonen
0400 654 184

Vararehtori
Sari Valtonen
0400 274 433

Koulusihteeri
Merja Parantainen
0400 115 212

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Kaikki koulun yhteystiedot

Koulujen esittely