Konginkankaan koulu

Konginkankaan koulu.
Konginkankaan koulu tarjoaa hyvän kasvuympäristön lapselle! Koulu sijaitsee Konginkankaan keskustassa, keskellä kaunista luontoa ja järvimaisemia ja lähellä palveluja, kuten nuorisotiloja ja kirjastoa. Konginkankaan koululla toimii esiopetus ja luokat 1.-6. Koululla on kyläkoulumainen tunnelma ja maalaiskoulussa lapset saavat olla lapsia! 
Infograafi Konginkankaan koulu.

Rak. 1971
Peruskorjattu 2007

Syyslukukausi

Ke 9.8.2023 - to 21.12.2023.
Syyslomaviikko on viikko 42.

Kevätlukukausi
Ma 8.1.2024 - la 1.6.2024. 
Talvilomaviikko on viikko 9.

Mahdolliset työviikon ajalle osuvat arkipyhät ovat vapaapäiviä.

Osoite
Kansakoulutie 1A
44400 Konginkangas

Yhteystiedot
Opettajat 040 869 8597

Tietoa koulusta  

Konginkankaan koulu sijaitsee Konginkankaan taajamassa. Konginkankaan koululla on pitkät perinteet, sillä se on Keski-Suomen ensimmäinen kansakoulu vuodelta 1867. 

Lukuvuonna 2023-2024 koulussa on yhteensä 58 oppilasta ja henkilöstöä on 7 hlö. Luokkien opettajina ovat 1.-2. lk Päivi Kuorelahti, 3.-4. lk Taru Julin, 5.-6. lk Heikki Sarja, SAO Saara-Leena Linna, tuntiopettaja Susanna Hytönen. Erityisopettajana on Riinukka Liimatainen. Koulunkäynninohjaajana ja koululaisten iltapäivätoiminnan vetäjänä toimii Tuuli Pasanen. 

Konginkangas on ihana, pieni kylä peltoaukeiden ja vesistöjen välissä. Konginkankaalla on yksi Suomen kauneimmista puukirkoista. Maisemia on ikuistanut teoksiinsa myös Akseli Gallen-Kallela ja Mikko Niskanen on kuvannut elokuviaan Konginkankaalla.

Koulurakennus on yksitasoinen, siisti ja käytännöllinen. Koulun piha on iso ja koululla on mm. liikuntasali, liikunta-areena koripallotelineineen, luistelukaukalo ja urheilukenttä. Lähiympäristössä järjestetään keskeiset ulkoliikuntalajit, ja paljon liikutaan ja tehdään luonnossa. Koulun molemmin puolin on järvi ja Konginkankaan satama on lähellä. Konginkankaan päiväkodin väki siirtyy väistötiloista syksyllä 2025 koulun tilojen yhteyteen.

Maalaiskoulussa on kyläkoulumainen tunnelma, ja mukava ja välitön työilmapiiri. Pienessä koulussa toimitaan joustavasti ja voidaan reagoida muutoksiin ripeästi. Koulun väki osallistuu aktiivisesti erilaisiin projekteihin. Esimerksisi keväällä 2024 osallistutaan kylän yhteisötaiteilijan kanssa suunniteltuun koko Konginkankaan kylän yhteiseen taideprojektiin.

Äänekosken kaupunki haluaa säilyttää pienet, kyläkoulumaiset yksiköt ja niihin panostetaan. Konginkankaan päiväkoti tulee osaksi koulua vuonna 2025. Nuorisotila Vapari toimii koulun vieressä.

Koulun pihapiirissä on vieläkin vanha koulu, joka on kotiseutuyhdistyksen käytössä. Konginkankaalla kyläyhteisön toiminta on aktiivista.

Harrastusmahdollisuudet koulun ympäristössä

Koulun ympäritössä voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja koululla toimii useita aktiivisia kerhoja. Tutustu koulun harrastusryhmiin. Konginkankaan koululla on hyvin tarjolla oppilaille maksuttomia Suomen harrastamisen mallin kerhoja. 

Koulu on koko kylän sydän ja varsinkin liikunta- ja näytelmäkerhot ovat koululla aktiivisia. Iltaisin koululla harrastetaan aktiivisesti sählyä ja muuta liikuntaa. 

Koulun omat verkkosivut

Wilma

Lisätietoja:

Rehtori
Heikki Sarja
040 567 4037

Opettajat
040 869 8597

Iltapäivätoiminta
Tuuli Pasanen
0400 115 416

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Kaikki koulun yhteystiedot

Koulujen esittely