Koiviston koulu

Koiviston koulu.
Koiviston koulu on kekseliäs ja vireä, aito kyläkoulu luonnonkauniissa peltomaisemissa Koivistonkylällä, lähellä Hirvaskangasta. Vuonna 2019 valmistuneen hirsisen koulurakennuksen lisäksi käytössä on Perinnetaloksi kutsuttu yli 100-vuotias vanha koulu. Hirsikoulun yhteyteen valmistui toukokuussa 2024 päiväkoti.
Infograafi Koiviston koulusta.

Rak. 2019

Syyslukukausi

Ke 9.8.2023 - to 21.12.2023.
Syyslomaviikko on viikko 42.

Kevätlukukausi
Ma 8.1.2024 - la 1.6.2024. 

Talvilomaviikko on viikko 9.

Mahdolliset työviikon ajalle osuvat arkipyhät ovat vapaapäiviä.

Osoite
Koivistonkyläntie 143
44250 Äänekoivisto

Yhteystiedot
0400 115 509

Tietoa koulusta  

Koiviston koulu on kekseliäs ja vireä, aito kyläkoulu luonnonkauniissa peltomaisemissa Koivistonkylällä, lähellä Hirvaskangasta. Koiviston koulu on Äänekosken eteläisin opinahjo, matkaa Jyväskylästä on noin 30 km.  Koulun oppilasmäärä on n. 75 muodostaen viisi perusopetusryhmää. Opetushenkilökuntaa on vuosittain kymmenkunta. Lisäksi tiloissa toimii innokas esiopetusryhmä ja syksystä 2024 alkaen myös päiväkotilaiset ovat saman katon alla. 

Opetustiloina koululla on käytössä vuonna 2017 peruskorjattu Perinnetalo (vanha koulu) ja uusi 2019 valmistunut hirsikoulu. Vuoden 2024 toukokuussa koulun yhteyteen valmistui päiväkodin tilat sisältävä laajennus. Koulun piha-alue uudistetaan lähivuosien aikana. 

Koiviston koulussa on kyläkoulumainen ja kodikas tunnelma - se on oma pieni maailmansa ja turvallinen satama! Tilat ovat modernit ja hirsiseinät luovat miellyttävän akustiikan. Koulussa on oma 200 neliömetrin liikuntasali ja pieni ruokasali. Liikuntamahdollisuuksiakin löytyy: Koulun ympärillä valaistulla pururadalla hiihdetään talvisin ja kesällä koulun ympärillä voi nakella frisbeegolf-kiekkoja 7-väyläisellä radalla. Koulun piha-aluetta tullaan vielä kehittämään lähivuosina. 

Koulun sisätilojen nimet ovat lähialueen maantieteellisten paikkojen mukaan nimetty. Uuden koulun aulassa on olohuonemainen Koivula, jonka katsomo ja lattia täyttyy lapsista viikoittain yhteiseen päivänavaukseen. Koiviston koulussa on aitoa yhteisöllisyyttä ja täällä puhalletaan hienosti yhteen hiileen! 

Kunniapaikalla koulun sisällä on kolmiulotteinen pienoismalli, joka paitsi toimii opaskarttana, myös kuvastaa leikillistä ilmapiiriä, joka koulussa vallitsee. Pienoismalli on suurelta osin legoista tehty ja siitä voi bongata niin pulassa olevan talonmiehen kuin tukevaa lounasta nauttivan koululaisen.  

Koiviston koululla on luovuutta, innostuneisuutta ja aitoa yhdessä tekemisen meininkiä. Koiviston koulun väki "hurahtaa" helposti uusiin juttuihin mukaan ja erilaisiin tempauksiin osallistutaan aktiivisesti. Samaan aikaan opetuksen peruspalikat ja pedagogiikka on rakennettu vankaksi. Henkilökunnan työhyvinvoinnissa Koiviston koulu on niittänyt huipputuloksia ja myös oppilailla on tutkitusti hyvä olla.  

Koulun lähelle on kaavoitettu uusi Muhlunniemen asuinalue, jonka tontit tulevat myyntiin syksyllä 2024. Muhlunniemen asuinalue tarjoaa väljää asumista puhdasvetisen järven rannalla, hyvien kulkuyhteyksien ja toimivien lähipalveluiden ääressä. Uusi Muhlunniemen omakotialue tarjoaa myös järvenrantatontteja ja tilaa väljempää asumista kaipaaville. Alueella noudatetaan yleiskaavaa ja tontit ovat kooltaan noin puolen hehtaarin suuruisia. Kaikkiaan tarjolle on tulossa 18 omakotitonttia, joista viisi omarantaisia. Rakentaminen tonteille on mahdollista aloittaa syksyllä 2024. Muhlunniemessä voi elää rauhallista elämää luonnon keskellä ja lähellä vireän kaupungin palveluita, kauppoja ja monipuolisia kulttuuri- ja harrastuspaikkoja. Uusi asuinalue sijaitsee Nelostien ja erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Hirvaskankaan palveluiden läheisyydessä. Jyväskylään ajaa vain 30 minuuttia.  

Lego-ukot syömässä.

Harrastusmahdollisuudet koulun ympäristössä

Koulu on koko kylän sydän! Koulun ympäristössä voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja koululla toimii useita aktiivisia kerhoja! Tutustu täällä koulun harrastusryhmiin. Paikallinen urheiluseura Koiviston Kipinä järjestää monen ikäisille koulun tiloissa liikuntakerhoja ja muita urheiluaktiviteetteja. Harrastamisen Suomen mallin kautta koulun oppilaat pääsevät harrastamaan monipuolisesti esim. teatteria, leipomista tai vaikka DnD-pöytäroolipeliä. Posliininmaalauskin onnistuu Koskelan opiston kautta. Koiviston kylällä on myös aktiivinen kyläyhdistys, joka järjestää tempauksia ja toimii yhteistyössä koulun kanssa. 

Lego-ukko rakentaa pienoismallissa.

Koulun omat verkkosivut

Wilma

Lisätietoja:

Rehtori
Matti Kuusinen
0400 115 509

Vararehtori
Sirpa Varvikko
0400 115 394

Iltapäivätoiminta
Marjo Rauhala
0400 115438

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Kaikki koulun yhteystiedot

Koulujen esittely