Äänekoskella kasvamme kanssasi!

Perhetarina - Aarnen päiväkotikuulumiset

Äänekosken päiväkodit ja koulut tarjoavat hyvän kasvuympäristön lapselle. Pieni kasvaa suureksi Äänekoskella!

Heidi Kolun 4-vuotias Aarne on hoidossa Mikonpuiston päiväkodissa. Kun Aarne meni päiväkotiin 1-vuotiaana, pääsi päiväkotiin, aikuisiin, kavereihin ja leluihin tutustumaan etukäteen. Ja totta kai myös Aarneen haluttiin tutustua.

Peukaloisten lapsiryhmä oli pieni ja aikuiset tulivat nopeasti tutuiksi. Aarnen omasta lempiaikuisesta puhutaan edelleen paljon kotona. 

– Peukaloisten ryhmässä oli ihana, kodinomainen tunnelma. Aikuiset ovat ammattitaitoisia ja huomioivat jokaisen lapsen yksiöllisesti. Vaikka Aarne oli pienempänä vähän ujo, niin hyvin poika sinne solahti joukkoon ja hänet otettiin lämpimästi vastaan, Aarnen äiti Heidi Kolu kertoo.

Jos oli joskus hankalampi aamu, äiti sai viestin töihin, kun Aarnella oli jo parempi mieli ja leikit täydessä vauhdissa. Myös allergiaoireista ja muusta erityisestä on otettu heti yhteyttä.

– Päiväkodissa minun lapsestani aidosti välitetään ja hänestä pidetään hyvää huolta, Heidi Kolu sanoo.

Nyt isompien Maahisten ryhmässä on leikkikavereita enemmän ja Aarnella touhua riittää. Sama varhaiskasvatuksen opettaja siirtyi myös Aarnen uuteen ryhmään ja uudet aikuiset tuovat mukavaa vaihtelua. Myös lasten kaverisuhteiden syntymistä tuetaan hyvin.

– Aarnen hoitopäivän kuulumiset vaihdetaan aina päivän päätteeksi. Viikko-ohjelmaa, lauluja ja kuvia voi lisäksi seurata peda.netisä ja vanhemmille laitetaan viestejä WhatsApp-ryhmän kautta.

Aarne on automies!

Neljävuotiaalle leikki on tärkeintä. Äänekoskella päiväkodissa halutaan tehdä pienistäkin arjen hetkistä tärkeitä ja päiväkodeissa panostetaan leikkiin ja läsnäoloon.

Aarnelle mieluisimmat leikit ovat kaikki autoihin liittyvä. Kotona on kolme koiraa, joiden kanssa voi leikkiä poliisikoiraa. Myös Äänekosken lukuisat leikkipuistot, uimarannat ja uimahallit vauvauinteineen saavat Aarnelta ja äidiltä pisteet.

Kasvatusta lämmöllä ja ammattitaidolla

Päiväkoti toimii perheiden tukena ja lapset kohdataan yksilöllisesti.

– Päiväkoti on ollut vähän kuin kasvatuskumppani. Varsinkin meille päiväkoti on ollut suuressa roolissa, kun olen perheen ainoa aikuinen. Olen saanut vanhemmuuteeni tukea ja olen onnellinen siitä, mitä kaikkea päiväkoti on lapselleni opettanut, Heidi Kolu sanoo.

Mikonpuiston päiväkodissa järjestetään mukavia perheiltoja, äitien- ja isänpäiväaamiaisia sekä läheisten päivä, jossa Aarnella on ollut mummo menossa mukana. Päiväkodin väki tekee paljon retkiä lähiympäristöön - ja joskus oma poika näkyy työpaikan ikkunastakin. Lasten kanssa käydään leikkipuistoissa, kirjastossa, hiihtämässä, luistelemassa ja kuplahallissa liikkumassa.

Äänekosken kaupungin kulttuuritoiminta näkyy ja kuuluu! Päiväkodin väki käy katsomassa esityksiä ja vieraita saadaan välillä päiväkodillekin. Aarne käy Ala-Keiteleen musiikkiopiston musiikkikasvatusryhmässä Musamajassa, jonne päiväkodin väki vie ryhmäläiset.

– Aarnen ikäisille olisi tarjolla myös urheiluharrastuksia, mutta tässä vaiheessa vielä autoleikit kiinnostavat enemmän, äiti tuumaa.

Äänekosken pienissä kouluissa on kyläkoulumainen tunnelma ja lapset saavat olla lapsia pitkään. Aarnekin menee kouluun lähelle kotia Hietamalle, jossa on oma kyläkoulu!

Lue lisää äänekosken kaupungin lapsiperheiden palveluista:

aanekoski.fi/kasvamme-kanssasi

Haluaisitko sinäkin kertoa teidän perheen kokemuksista Äänekosken päiväkodeista, kouluista ja lasten harrastusmahdollisuuksista? Ota yhteyttä suvi.kallioinen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 27.6.2024 klo 13:04

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.