Ihania siirtolapuutarhatontteja vapaana!

Äänekoskella voit toteuttaa unelmasi omasta siirtolapuutarhamökistä ja -palstasta

Äänekosken kaupunki vuokraa upeita Suojärven siirtolapuutarhatontteja järven rannalta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Meillä Äänekoskella omaa kesäunelmaa ei tarvitse jonottaa - sen voi toteuttaa heti.

Äänekosken kaupungin siirtolapuutarha on kauniilla paikalla Suojärven rannalla, noin reilun kilometrin päässä Suolahden keskustasta. Suojärven siirtolapuutarhassa voit viljellä omat kasvikset, viettää aikaa luonnon helmassa järven rannalla omassa rauhassa ja halutessasi myös tiiviin yhteisön ympäröimänä.

Alueelle on kaavoitettu yhteensä 62 siirtolapuutarhapalstaa. Pienet siirtolapuutarhatontit ovat edullisia vuokratontteja ja vapaana on 17 tonttia. Palstat vuokrataan Äänekosken kaupungilta, vuosivuokra on 300 euroa ja vuokra-aika 40 vuotta. Vapaan tontin voi varata kaupungin tonttipalveluiden kirjallisella hakemuksella.

Siirtolapuutarhakausi alkaa huhtikuun puolessa välissä ja päättyy lokakuun puolessa välissä. Siirtolapuutarhassa on mökkiläisten käytössä yhteinen virkistysalue sekä sauna uimarantoineen. Aluetta hallinnoi Suojärven Siirtolapuutarhayhdistys ry, joka perii liittymis- ja jäsenmaksuja sekä muita pieniä maksuja. Suojärven siirtolapuutarha os. Suojarinne 9, Suolahti.

ilmakuva

Oma koti järven rannalla?

Äänekoski on kaupunki luonnon sylissä. Meiltä löytyy tontteja luonnonrauhasta tai kaupunkielämästä nauttiville sekä omasta rannasta haaveilijoille.

Äänekosken keskustan tuntumassa Kotakennäällä on vielä muutama rantatontti jäljellä Kuhnamo-järven rannalla. Erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Kotakennään alueella on myynnissä yhteensä 12 tonttia. Äänekoskelta löytyy myös muita upeita omakotitalotontteja jokaiseen makuun ja hintatasoon. Valittavana on enemmän luonnon rauhaa tai kaupunkielämää – meillä Äänekoskella voit saada ne molemmat.

Äänekosken kaupunki on mukana Jyväskylän Rakennusmessuilla tulevana viikonloppuna 17.-19.3.2023, löydät meidät osastolta B-315!

Tule tutustumaan Äänekosken kaupungin laadukkaaseen ja edulliseen tonttitarjontaan sekä laadukkaisiin palveluihimme. Äänekosken kaupunki panostaa lapsiperheiden palveluihin ja meillä on loistavat puitteet päiväkodeissa ja kouluissa. Äänekoski on todellinen kulttuurikaupunki ja myös liikunnan harrastamisen mahdollisuudet ovat huippuluokkaa. Äänekosken kaupunki tekee pitkäjänteistä ja vaikuttavaa ilmasto- ja ympäristötyötä. Tavoitteena on, että olemme hiilineutraali kaupunki vuonna 2030.

Äänekosken kaupungin messutuotteissa ja pisteellä huomioitu myös lapsiperheet - tule hakemaan puinen lelu tai värittämään ihanaa Äänekoski-printtiä omilla lempiväreilläsi! Tervetuloa messuosastollemme B-315!

Kotakennään rantatonttinäkymä

Lisätietoja:

Maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen, 0400 641 829, juha.koskinen@aanekoski.fi tai tontit@aanekoski.fi

Maankäyttösihteeri Päivi Peltoniemi, 0400 115 235, paivi.peltoniemi@aanekoski.fi

Suojärven siirtolapuutarha

Kotakennään omakotitontit

Uutinen julkaistu 16.3.2023, muokattu 14.5.2024 klo 07:56

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.