Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluista halutaan asukkaiden kannanottoja päätöksenteon tueksi 

Keski-Suomen hyvinvointialueen logo
Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkailla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaamalla kahteen kyselyyn 30.6.-31.7.2023. Kyselyissä kartoitetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä sekä etä- ja lähipalveluita. Uusia kyselyitä tullaan julkaisemaan lisää vuoden 2023 aikana.  

Kyselyissä kokeillaan uutta helppokäyttöistä Polis-kyselyalustaa, joka täydentää asukkaiden osallistumismahdollisuuksia hyvinvointialueen päätöksentekoon. Koska kyselyalusta on kokeiluvaiheessa, se ei valitettavasti vielä tue lukuohjelmia, eikä siitä ole olemassa muita kieliversioita. Kyselyyn voi vastata nimettömästi osoitteessa www.hyvaks.fi/kyselyt

Vastaamalla voi vaikuttaa hyvinvointialueen päätöksentekoon 

Kyselyissä hyvinvointialueen asukkaat voivat ilmaista mielipiteensä anonyymisti, helposti ja rakentavasti. Kysely perustuu erilaisten väittämien äänestämiseen. Vastaajalle esitetään valmiita väittämiä, joista hän voi olla samaa tai eri mieltä tai ohittaa väittämän. Vastaaja voi myös itse lisätä omia väittämiä kyselyalustalle muiden vastaajien äänestettäväksi.  

– Kyselyalustalle kannattaakin palata useamman kerran, jotta pääsee äänestämään muiden vastaajien lisäämiä väittämiä, sanoo projektityöntekijä Sini Lehtonen

Kyselyiden tulokset jaetaan hyvinvointialueen aluehallitukselle ja aluevaltuustolle, ja niitä tullaan hyödyntämään hyvinvointialueen toiminnassa ja päätöksenteossa.  

Polis-kyselyalusta on osa Sitran rahoittamaa Uudet vaikuttamisen tavat -hanketta 

Polis on uudenlainen digitaalinen kyselyalusta, joka vastaa kansalaisten toiveeseen helposta, mutta vaikuttavasta tavasta osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun (Sitran kyselytutkimus, 2022). Polis-kyselyalustan kokeilu on osa Sitran rahoittamaa kaksivuotista Uudet vaikuttamisen tavat -hanketta, johon Keski-Suomen hyvinvointialue on valittu mukaan. Hankkeessa on mukana yhteensä yhdeksän hyvinvointialuetta.  

Kokeiluun osallistumisen tavoitteena on vahvistaa Keski-Suomen hyvinvointialueen päätöksentekoa perustumaan palveluiden käyttäjien ja asukkaiden tarpeisiin. Lisäksi halutaan kehittää hyvinvointialueen asiakasosallisuutta. 

Lisätietoja: 

 • Sini Lehtonen, projektityöntekjä, Keski-Suomen hyvinvointialue, 050 409 4975, sinituulikki.lehtonen@hyvaks.fi  

Uutinen julkaistu 3.7.2023, muokattu 17.8.2023 klo 07:58

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023