Hyppää Kyläbussin kyytiin!

”Käyttäjiä on riittänyt, joten jatkoa on luvassa”

Kyläbussi kaupungintalon edessä.
Äänekosken kaupungin Kyläbussi-palvelua jatketaan ja kaupunginhallitus päätti, että Kyläbussi-sopimusta jatketaan Sisä-Suomen Aluetaksi Oy:n kanssa. Kyläbussin käyttäjien määrä on ollut jatkuvasti kasvussa ja palveluun on oltu tyytyväisiä.

Äänekosken kyläbussipalvelu on ollut toiminnassa jo usean vuoden ajan. Kävijämäärät ovat olleet jatkuvassa nousussa. Viime vuonna Kyläbussilla matkustettiin noin 1 900 kertaa ja tänä vuonna arviolta noin 2 500.

– Äänekosken Kyläbussi palvelee mm. Suolahden, Sumiaisen, Konginkankaan, Koiviston ja Honkolan asukkaita helpottamaan kulkemista palveluiden pariin. On huomattu, että Kyläbussille on tarvetta ja käyttäjiä on riittänyt, joten jatkoa on luvassa, kuljetussuunnittelija Tommi Maanselkä sanoo.

Kyläbussi on hyvä palvelu kylillä asuville

Kyläbussi palvelee taajamissa ja kylillä asuvia äänekoskelaisia, jotta heidän olisi helpompi päästä keskustaan palvelujen luo. Kyläbussi palvelee erityisesti Äänekosken ikäihmisiä, mutta se on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille äänekoskelaisille, myös nuorille.

Kyläbussi ajaa reittinsä joka arkipäivä maanantaista perjantaihin. Kyläbussi ajaa kahdesti päivässä Äänekosken terveyskeskuksen ja Äänekosken linja-autoaseman kautta rengasmaisen vakioreitin palvellen Äänekosken kyliä. Tarkempi reitti ja aikataulu löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Kyytiin pääsee reitin varrelta olevilta linja-autopysäkeiltä ja pysäkeille voi myös jäädä. Kyläbussi pitää pysäyttää pysäkille heilauttamalla kättä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä liikenne ei kulje.

Kyläbussikyyti maksaa 3,30 euroa suuntaansa, eikä hintaa olla näillä näkymin korottamassa.

Linkki-uudistus ei vaikuta Äänekosken Kyläbussiin

Ensi vuonna Äänekosken kaupunki liittyy Jyväskylän Linkki-kaupunkiliikennealueeseen, mutta uudistus ei tule vaikuttamaan Äänekosken kaupungin omaan Kyläbussi-palveluun. Linkki-liikenne helpottaa äänekoskelaisten kulkemista Äänekosken, Jyväskylän ja muiden Linkki-kuntien välillä.

– Linkki-liikenteen kilpailutus toteutetaan jo ensi vuonna 2024 ja Jyväskylässäkin kulkevat vihreät bussit alkavat liikennöimään myös Äänekoskella viimeistään vuonna 2025. Yhtenäisellä joukkoliikennealueella on yksi maksu- ja lippujärjestelmä, joka helpottaa jatkossa julkisella liikenteellä matkustamista, Tommi Maanselkä kertoo.

Lisätietoja:

Äänekosken kaupungin kuljetussuunnittelija
Tommi Maanselkä
040 835 4720
tommi.maanselka@aanekoski.fi

Liikennöitsijä
Sisä-Suomen Aluetaksi Oy
Auton puhelinnumero 040 511 7153

Kyläbussin aikataulut löytyvät täältä

Uutinen julkaistu , muokattu 29.11.2023 klo 13:22

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.