Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen valmistelu on edennyt sujuvasti

Tavoitteena on saada kuntiin lähipalvelua kasvokkain

Syksyinen metsä, ilmakuva.
Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä.

Työllisyydentehtävät hoitavalla alueella tulee olla vähintään 20 000 henkilön työvoimapohja. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa (Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski) ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Työllisyysalue on tarkoitus perustaa kuntien välisellä sopimuksella. Sopimuksessa sovittaisiin mm. työllisyysalueen hallinnosta, päätöksenteosta ja yhteistoiminnan taloudenpidon periaatteista. Työllisyysaluetta johtaisi työllisyysaluelautakunta, johon tulisi edustus jokaisesta kunnasta.

Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen toteutuessa Äänekosken kaupungille siirtyy liikkeenluovutuksella TE-toimiston, ELY-keskuksen ja KEHA-keskuksen henkilöstöä arviolta 64 henkilötyövuotta. Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen vuoden 2025 alustava talousarvio noin 9,5 miljoonaa euroa. Kulujen kattamiseen osallistuu kaikki mukana olevat kunnat.

– Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen valmistelulla tavoittelemme alueelle työllisyydenhoitoon aitoa lähipalvelumallia. Tämä tarkoittaa sitä, että osa siirtyvästä henkilöstöstä työskentelee kunnissa ja palvelua saa kasvotusten. Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueella on työttömiä työnhakijoita vajaa 4 000 henkilöä, Äänekosken työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen sanoo.

– Pohjoisessa Keski-Suomessa on ollut poikkeuksellista, että valmistelua on tehty jo syksystä 2022 asti. Meillä valmistelu on mennyt yllättävän sujuvasti ja tärkeäähän on, että jatkossakin yhteistyö on avointa ja toimivaa, Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen kertoo.

Muutosta valmistellaan kunnissa nyt vauhdilla. Tällä viikolla kuntien välistä sopimusta ja järjestämissuunnitelmaa käydään läpi valtuustojen iltakouluissa. Kaikissa 13 kunnan valtuustoissa tehdään päätös yhteistoiminta-alueen perustamisesta lokakuun aikana. Jos kunta ei lähde mukaan Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueeseen, se voi jäädä odottamaan valtioneuvoston päätöksentekoa siitä, mihin työllisyysalueeseen kunta liitetään.

Valtioneuvoston päätökset työllisyysalueista saadaan helmikuun 2024 loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 040 572 3239, matti.tuononen@aanekoski.fi

Äänekosken työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 5.10.2023

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.