Äänekoskella on hyviä kiertotaloustoimijoita

”Ympäristöteot lisäävät koko kaupungin elinvoimaa”

Mies tavaroiden keskellä.
Äänekosken kaupungin ympäristö- & ilmasto-ohjelman yksi pääteemoista on kiertotalous ja sen kehittäminen. Äänekosken kaupunki on ollut aktiivisesti mukana koko kevään ajan Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa, ja aktiivisten asukkaiden lisäksi Äänekoskella on myös upeaa yritysten kiertotaloustoimintaa.

Kiertotalous tarkoittaa tavaroiden ja materiaalien säilyttämistä käytössä mahdollisimman pitkään. Materiaaleja kannattaa hyödyntää uudelleen uusien tavaroiden tuottamisessa, jolloin vähenee neitseellisten raaka-aineiden tarve.

Usein kiertotalouden yhteydessä puhutaan lajittelusta ja kierrätyksestä, mutta tavaroiden huoltaminen, korjaaminen, lainaaminen ja uudelleen käyttäminen ovat myös kiertotaloutta.

Äänekoskella lajittelun mahdollisuudet ovat erinomaiset

– Äänekoskella on hyvät mahdollisuudet lajitella erilaisia jätejakeita rakentamisen jätteistä muovipakkauksiin ja tekstiileihin. Äänekoskelaiset ovat lähteneet innolla mukaan Miljoona roskapussia -kampanjaan ja täällä eko- ja aluekeräyspisteet ovat varsin aktiivisessa käytössä, ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen kiittää.

– Useat paikalliset yritykset ovat jo löytäneet kiertotaloudesta uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Paljon potentiaalia on esimerkiksi teollisuudessa syntyvien ns. sivuvirtojen hyödyntämisessä. Ympäristöteot lisäävät koko kaupungin elinvoimaa, Liimatainen näkee.

Ilmoita oma yrityksesi YmpyräKS-verkostoon

Jos yritykset haluavat lisää vinkkejä ja tukea kiertotaloustoiminnan kehittämiseksi, Keski-Suomessa toimii YmpyräKS -yritysvastuullisuusverkosto, josta saa tietoa ympäristövastuullisesta yritystoiminnasta sekä vertaistukea. Äänekosken kaupunki on yksi verkoston organisaattoreista.

Linkin kautta voit ilmoittaa myös oman yrityksesi Keski-Suomen Liiton ylläpitämälle kiertotaloustoimijat-listalle.

Listalta löytyy tällä hetkellä Äänekoskelta: 

CRAMO konevuokraamo, EkoCenter, Huoltoasema Mikko Harjulampi, JK-kirppari, Kesport Niskanen, Mörön puoti, Pihapeto, RTV-huolto Järvenpää, Suomen polkupyöräkeskus, Suomen viestilaitehuolto, TLA-huolto, Tmi Eetu Happo, Upendo Kirppari Suolahti & Äänekoski ja Äänekosken tietokonepalvelu

Auton konepelti ja Mersun merkki.

Äänekoskella toimii jätteenlajittelun ja kierrätyspalveluiden saralla useita yrityksiä ja palvelupisteitä:

Lapset roskapussien kanssa kävelyllä.

Lisätietoja:

Ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen, 040 681 8813, juho.liimatainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 15.6.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023