Äänekosken kaupunki investoi asukkaidensa hyvään oloon ja arkeen

Äänekosken kaupunki on kuluneen kesän aikana saanut valmiiksi tai on parhaillaan toteuttamassa lukuisia asukkaidensa hyvää oloa ja arkea tukevia hankkeita.
Konginkankaan uusi Beach volley -kenttä.

Konginkankaalla yhteistyö pelaa

Konginkankaan Pohjoishiekalle on tänä kesänä tehty uusi Beach volley -kenttä, joka on ollut tervetullut lisä Äänekosken kaupungin liikuntapaikkoihin. Pohjoishiekka sijaitsee seurakunnan mailla ja samalla rannalla on myös Konginkankaan virallinen uimaranta. Kaupungilla ja seurakunnalla on alueesta maankäyttösopimus. Seurakunta on ollut Konginkankaan suurena maanomistajana joustava yhteistyökumppani ja viime vuonna seurakunnan maille rakennettiin talkoovoimin frisbeegolfrata.

Keväällä Konginkankaan satamaan saatiin valmiiksi ulkokuntosalipiha ja Konginkankaan urheilukentän huoltokoppia ehostettiin. Edellisenä kesänä koulun pihalle valmistui monitoimiareena ja Liimattalaan hankittiin tuliterä jääkiekkokaukalo. Tulevina vuosina tavoitteena on kunnostaa Konginkankaan urheilukenttää ja mahdollistaa jälleen tenniksen pelaaminen, mitä on toivottu pitkään.

Ulkokuntosalipihoja tuli Konginkankaan lisäksi keväällä myös Pankkarille, Honkolan koululle ja Hietaman laavulle.

Konginkankaan uusi ulkokuntosali.

Liikunta- ja kulttuuritilojen varusteluun parannusta

Äänekosken kaupunki satsasi myös uimarantoihin kesän aikana. Nyt lähes kaikilla Äänekosken alueen uimarannoilla ja -paikoilla on uudet ulkovessat. Uudet käymälät ovat Äänejärven, Hietalahden, Kellonkannan, Koiviston, Likolahden, Pankkarin sekä Takalahden uimarannoilla. Uimapaikoista Lintulahden, Nuorisotalon, Ruotinkylän, Suolahden sataman ja Ääneniemen uimapaikat sekä Mämmen koulunranta sai uudet vessat. Samaan syssyyn hankittiin ulkovessa myös kaupungin Elonkierto-yhteisöpuutarhaan Eerolankadulle.

uusi ulkovessa

Lisäksi Sumiaisten urheilukentän perusparannus valmistuu nyt syksyn aikana ja se on ollut pitkään toivottu parannus. Suolahden uimahallissa on nyt uusi poreallas ja uimahallit palvelevat taas tavallisten aukioloaikojensa mukaan. Liikuntapuiston stadionin yleisurheilukentän perusparannus sekä hiihtarin ympäristön hulevesiremontti etenevät mukavasti. Äänemäen hissihanke käynnistyy tulevalla viikolla. Ensilumenladun valaistusremontti on tulevaa hiihtokautta varten valmis ja pian saadaan myös tekonurmelle uusittu valaistus käyttöön.

Kirjaston ilmanvaihtoremontti on valmistumassa ja kirjasto palvelee taas tavalliseen tapaan. Myös Äänekosken taidemuseon valaistusremontti toteutui kesän alussa suunnitellusti. Kulttuurikeskus Painotalon laaja remontti valmistuu syksyn aikana.

Lisätietoja:

Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 18.8.2022, muokattu 23.9.2022 klo 10:24

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023