Äänekosken kaupunki investoi asukkaidensa hyvään oloon ja arkeen

Äänekosken kaupunki on kuluneen kesän aikana saanut valmiiksi tai on parhaillaan toteuttamassa lukuisia asukkaidensa hyvää oloa ja arkea tukevia hankkeita.
Konginkankaan uusi Beach volley -kenttä.

Konginkankaalla yhteistyö pelaa

Konginkankaan Pohjoishiekalle on tänä kesänä tehty uusi Beach volley -kenttä, joka on ollut tervetullut lisä Äänekosken kaupungin liikuntapaikkoihin. Pohjoishiekka sijaitsee seurakunnan mailla ja samalla rannalla on myös Konginkankaan virallinen uimaranta. Kaupungilla ja seurakunnalla on alueesta maankäyttösopimus. Seurakunta on ollut Konginkankaan suurena maanomistajana joustava yhteistyökumppani ja viime vuonna seurakunnan maille rakennettiin talkoovoimin frisbeegolfrata.

Keväällä Konginkankaan satamaan saatiin valmiiksi ulkokuntosalipiha ja Konginkankaan urheilukentän huoltokoppia ehostettiin. Edellisenä kesänä koulun pihalle valmistui monitoimiareena ja Liimattalaan hankittiin tuliterä jääkiekkokaukalo. Tulevina vuosina tavoitteena on kunnostaa Konginkankaan urheilukenttää ja mahdollistaa jälleen tenniksen pelaaminen, mitä on toivottu pitkään.

Ulkokuntosalipihoja tuli Konginkankaan lisäksi keväällä myös Pankkarille, Honkolan koululle ja Hietaman laavulle.

Konginkankaan uusi ulkokuntosali.

Liikunta- ja kulttuuritilojen varusteluun parannusta

Äänekosken kaupunki satsasi myös uimarantoihin kesän aikana. Nyt lähes kaikilla Äänekosken alueen uimarannoilla ja -paikoilla on uudet ulkovessat. Uudet käymälät ovat Äänejärven, Hietalahden, Kellonkannan, Koiviston, Likolahden, Pankkarin sekä Takalahden uimarannoilla. Uimapaikoista Lintulahden, Nuorisotalon, Ruotinkylän, Suolahden sataman ja Ääneniemen uimapaikat sekä Mämmen koulunranta sai uudet vessat. Samaan syssyyn hankittiin ulkovessa myös kaupungin Elonkierto-yhteisöpuutarhaan Eerolankadulle.

uusi ulkovessa

Lisäksi Sumiaisten urheilukentän perusparannus valmistuu nyt syksyn aikana ja se on ollut pitkään toivottu parannus. Suolahden uimahallissa on nyt uusi poreallas ja uimahallit palvelevat taas tavallisten aukioloaikojensa mukaan. Liikuntapuiston stadionin yleisurheilukentän perusparannus sekä hiihtarin ympäristön hulevesiremontti etenevät mukavasti. Äänemäen hissihanke käynnistyy tulevalla viikolla. Ensilumenladun valaistusremontti on tulevaa hiihtokautta varten valmis ja pian saadaan myös tekonurmelle uusittu valaistus käyttöön.

Kirjaston ilmanvaihtoremontti on valmistumassa ja kirjasto palvelee taas tavalliseen tapaan. Myös Äänekosken taidemuseon valaistusremontti toteutui kesän alussa suunnitellusti. Kulttuurikeskus Painotalon laaja remontti valmistuu syksyn aikana.

Lisätietoja:

Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Muokattu 23.9.2022