Uimarantaillassa asukkaat saivat puheenvuoron

Äänekosken kaupungin kaikille avoimessa uimarantaillassa tiistaina 17.5.2022 syntyi hyvää keskustelua Jyväskylän ympäristöterveyden, Äänekosken kaupungin työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja asukkaiden välillä. Mukana oli nelisenkymmentä osallistujaa.
Pariskunta täyttää lomaketta.

Asukkaiden keskustelu- ja työpajailta oli uuden strategian mukaisesti osallistavaa ja avoimen hallinnon periaatteiden mukaista. Illan aikana asukkailta tuli hyviä ideoita uimarantojen kehittämisestä. Esimerkiksi parempaa kyltitystä toivottiin ja sitä, että kaupunki markkinoisi uimarantojaan enemmän. Uimarannat koettiin tärkeäksi palveluksi ja ihmisten kohtaamispaikaksi, ja myös kaupungin yhdeksi tärkeäksi vetovoimatekijäksi.

Esityksenä on ollut, että osa Äänekosken kaupungin 31:stä uimapaikasta lakkautetaan ja jäljelle jäävien uimarantojen palvelutasoa nostetaan. Talviuintipaikoille ei esitetä muutoksia. Keskustelu- ja työpajaillassa asukkaat saivat jättää kirjalliset terveiset, jotka toimitetaan kaupunkirakennelautakunnalle.

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee uimaranta-asiaa seuraavan kerran kesäkuun kokouksessaan. 

Äänekosken kaupunki jatkaa strategiansa mukaisesti myös kyläiltojen järjestämistä. Kyläiltakierros aloitetaan Koiviston koululta maanantaina 30.5.2022 klo 17.30 alkaen. Kysymyksiä toivotaan etukäteen ensi maanantaihin 23.5. mennessä sähköpostitse heidi.kolu@aanekoski.fi.

Yleisöä salissa, yksi pitää puheenvuoroa.

Lisätietoja uimarantaillasta:

Kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik, 040 528 5553, tiina.nejlik@aanekoski.fi

Jyväskylän ympäristöterveyden esitysmateriaali - Johtava ympäristöterveystarkastaja Pirjo Lonka-Huotari, 050 373 0414, pirjo.lonka-huotari@jyvaskyla.fi

Uutinen julkaistu 23.5.2022, muokattu 30.5.2022 klo 09:03

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023