Linkki-paikallisliikenteen uudet lippuhinnat 

Joukkoliikennelippujen hinnat muuttuvat Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa 1.2.2024 alkaen. Linkki-paikallisliikenteen uusi hinnasto on voimassa määräajan 1.2.–2.6.2024.

Hinnaston määräaikaisuuden taustalla on kesäkuussa toteutettava maksuvyöhykeuudistus. Maksuvyöhykkeiden muuttuminen voi tuoda tarkistuksia myös lippuhintoihin, mutta merkittävimmät hintamuutokset tehdään kuitenkin nyt helmikuussa. Maksuvyöhykkeet laajenevat uudistuksen yhteydessä koskemaan entisten Linkki-kuntien lisäksi toimivalta-alueen uusia jäseniä Äänekoskea, Petäjävettä, Hankasalmea ja Toivakkaa.

– Koko Linkin 10-vuotisen toimintahistorian ajan tavoitteenamme on ollut pitää lippujen hinnat mahdollisimman edullisina. Ennen tätä emme ole kertaakaan korottaneet hintoja, ainoastaan laskeneet. Nykyiset lippuhinnat ovat olleet voimassa vuodesta 2020 lähtien, sanoo joukkoliikenteestä vastaava palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän kaupungilta.

– Kun katsoo yleistä talouskehitystä ja joka sektorilla tapahtuvaa hintojen nousua, nyt tehtävät Linkki-lippujen hinnankorotukset ovat mielestäni maltillisia. Asiakkaan näkökulmasta hintojen nousu ei milloinkaan ole hyvä asia, mutta nyt se on välttämätöntä kuntien heikentyneen taloustilanteen ja liikennöinnin kustannusten, muun muassa polttoaineiden hintojen nousun takia. Kustannukset ovat kaikkiaan kasvaneet noin 18 prosenttia vuodesta 2020, joten valitettavasti emme enää voi lippuhintojen korottamiselta välttyä, Ström toteaa.

Kausilipussa pienin korotus, kertalipuissa suurin

Hintojen korotukset koskevat kaikkien maksuvyöhykkeiden A–D lipputuotteita. Korotusprosentti vaihtelee lipputuotteittain ja käteisellä kuljettajalta ostettavien kertalippujen hinnat nousevat suhteessa eniten. Paljon joukkoliikennettä käyttävien asiakkaiden kausilipputuotteiden hinnat nousevat vähemmän kuin satunnaisesti matkustavien kerta- ja arvoliput.

Seniorien eli 65-vuotta täyttäneiden päiväajan poikkeushinnoittelu poistuu 1.2. alkaen. Seniorit ovat kritisoineet päiväaikaista poikkeushinnoittelua ja pitäneet sitä matkustamistaan rajaavana, kun halvempi hinta on ollut voimassa vain kello 9.00-14.00. Nyt poikkeushinnoittelu poistuu ja seniori voi matkustaa kaikkina vuorokaudenaikoina alennettuun arvolippuhintaan, joka on sama kuin nuorten ja opiskelijoiden vastaava lippuhinta.

Kaikki vuorokausiliput ovat tästedes neljän vyöhykkeen lippuja, joiden hinta on suhteessa edullisempi kuin aiemmin. Polkupyörien ja sähköpotkulautojen (ei kokoontaitettavat) kuljettamisesta Linkissä peritään jatkossa 2 euron maksu. Verkkokaupan kautta tilattavasta, uudesta Waltti-matkakortista peritään 1.2. alkaen sama korttimaksu kuin muissakin myyntipisteissä, 5 euroa.

Eniten käytettyjen lipputuotteiden hintoja 1.2. alkaen

Kausilippu 30 pv, 1 vyöhyke

 • Aikuinen 57 €
 • Nuori (17–24 v.) 40 €
 • Opiskelija 40 €
 • Seniori (+ 65 v.) 40 €
 • Lapsi ( 7-16 v.) 29 €

Arvolippu Waltti-matkakortilla, 1 vyöhyke

 • Aikuinen 2,30  €
 • Nuori (17–24 v.) 1,65  €
 • Opiskelija 1,65 €
 • Seniori (+ 65 v.) 1,65 €
 • Lapsi ( 7-16 v.) 1,15 €

Lähimaksulippu, 1 vyöhyke 2,30 € (yksi hinta kaikille asiakasryhmille)

Mobiilikertalippu, 1 vyöhyke

 • Aikuinen 3,00 €
 • Lapsi 1,50 €

Kertalippu kuljettajalta käteisellä ostettuna, 1 vyöhyke

 • Aikuinen 3,50 €
 • Lapsi 1,80 €

Vuorokausilippu 24 h, 4 vyöhykettä

 • Aikuinen 10,00 €
 • Nuori 8,00 €
 • Lapsi 5,00 €

Hinnastosta https://linkki.jyvaskyla.fi/hinnasto voi tarkistaa hinnat pidemmille kausilipulle (90, 180 ja 365 vrk) ja kaikille neljälle maksuvyöhykkeelle.

Lisätiedot: 

Palvelupäällikkö Kari Ström
050 60943
kari.strom[a]jyvaskyla.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 29.1.2024 klo 14:28

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023