Äänekosken kaupungin verkkosivut aanekoski.fi on uudistettu

kuvakaappaus etusivusta
Äänekosken kaupungin uudistetut verkkosivut aanekoski.fi on nyt julkaistu. Verkkosivu-uudistuksen kehittämisessä painopiste on ollut tiedon löydettävyyden parantamisessa, tiedon esittämistavoissa ja sisältöjen selkeyttämisessä.

Uudistuksessa on huomioitu sivujen käyttäjäystävällisyys, saavutettavuus, helppokäyttöisyys ja esteettömyys. Uudet sivut ovat selkeämmät, yhteneväiset ja tiedot löytyvät asukkaan kannalta loogisemmin. 

– Navigointia ja sivustorakennetta on selkeytetty mm. päävalikkoja tiivistämällä. Jokaisen pääosion alta löytyy samanlainen rakenne ajankohtaisine uutisineen ja korttinostoineen. Uudistetuilla verkkosivuilla on raikkaampi ulkoasu ja nyt myös videoille on oma paikkansa, viestintäsuunnittelija Suvi Kallioinen kuvailee.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueiden vastuulle ja sote-sisällöt on pääosin poistettu kaupungin verkkosivuilta. Asukkaita varten löytyy kuitenkin edelleen kattava linkkilistaus ja yhteystiedot hyvinvointialueen palveluihin.

– Edellinen sivuston ulkoasupäivitys on tehty syyskuussa 2017, mutta silloinen uudistus ei ollut yhtä kokonaisvaltainen kuin nyt, ict-suunnittelija Tuomo Puskala kertoo.

kuvakaappuas sivuilta

Kaupungin verkkosivuja käytetään pääosin älypuhelimella

Sivusto aanekoski.fi ladattiin viime vuonna 2022 yli 1,7 miljoonaa kertaa ja eri käyttäjiä oli lähes 250.000 kappaletta. Suurin osa kävijöistä käyttää verkkosivua älypuhelimella (66,7%) ja tietokoneella (30,6%) sekä jonkin verran tabletilla.  Keskimäärin sivustolla viihdyttiin alle kahden minuutin ajan. Suurin osa tulee sivuille Googlen kautta.

Sivujen kävijämäärät ovat kasvussa. Viimeisen kuukauden aikana sivuilla on vierailtu 94.240 kertaa. Edelleen eniten Äänekosken kaupungin sivuilta katsotaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sivua sekä terveysaseman jonotustilanne -sivua, vaikka sote-palvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueelle vuoden vaihteessa.

Erityisen suosittu sivu on myös kaupungin tapahtumakalenteri, joka on kaikkien Äänekoskella toimivien tapahtumajärjestäjien yhteinen alusta ja jossa voi ilmoittaa tapahtumistaan maksutta. Tapahtumakalenterista löytyy kootusti menovinkit Äänekosken tapahtumiin: konsertit, tanssit, näyttelyt, taiteilijatapaamiset, lukupiirit, teatteriesitykset, kylätapahtumat ym. Myös kaikista kaupungin järjestämistä tapahtumista löytyy tiedot sieltä.

Palveluntarjoajana aanekoski.fi:lle toimii Codesign Oy.

kuvakaappaus sivuilta

Palautteet auttavat kehittämään sivua

Äänekosken kaupungin verkkosivujen kehitystyötä jatketaan edelleen yhdessä kaupungin yksiköiden kanssa ja käyttäjäpalautteet huomioiden.

Jokaisen sivun alaosalta löytyy Löysitkö etsimäsi tiedon tältä sivulta? -osio, johon voi nimettömästi antaa palautteen kyseisestä sivusta. Viestit tulevat Suvi Kallioiselle ja Tuomo Puskalalle, jotka vastaavat sivujen kehittämisestä ja muokkaavat sivuja myös reaktiopalautteiden mukaisesti. 

– Palautteet auttavat meitä kehittämään sivuja. Huomaathan, että näihin kotisivujen reaktioviesteihin ei vastata. Ethän kirjoita palautteeseen myöskään yhteystietojasi tai henkilötunnusta. Kysymykset ja muutostoiveet kotisivuja koskien voi laittaa myös suoraan minulle tai Tuomolle, Kallioinen sanoo.

– Huomaathan, että kaupungin virallinen palautepalvelu löytyy osoitteesta aanekoski.fi/palaute ja sinne jätettyihin viesteihin vastataan aina.

kuvakaappaus sivuilta

Lisätietoja:

Viestintäsuunnittelija
Suvi Kallioinen
040 621 2653
suvi.kallioinen@aanekoski.fi 

Ict-suunnittelija
Tuomo Puskala
040 511 4318
tuomo.puskala@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 2.5.2023, muokattu 9.1.2024 klo 12:30

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.