Äänekosken kaupungille kiitosta yrittäjiltä

”Äänekoski rakentuu yritystensä ympärille”

Äänekosken Yrittäjät ry palkitsi Äänekosken kaupungin jatkuvasta hyvästä yhteistyöstä yrittäjäjuhlassaan viime lauantaina. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen otti vastaan kaupungille kiitoksena äänekoskelaisen Jussi Öhmanin tekemän Raudantakoja-teoksen.

– Yllätyin positiivisesti, enkä ollut varautunut näin upeaan Äänekosken kaupungin huomioimiseen. Se, että todella pitkään tehty yhteistyö huomioidaan näin, lämmittää todella paljon sydäntä ja motivoi jatkamaan yhteistyötä jatkossakin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

– Kyllähän yrittäjät ovat kaupungin tärkein yhteistyökumppani, eikä ilman yrityksiä olisi koko kaupunkia. Äänekoski rakentuu yritystensä ympärille ja yritystensä näköiseksi.

Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Kangas kertoo, että yrittäjäyhdistyksen koko 80-vuotisella taipaleella, Äänekosken kaupunki on ollut tärkein yhteistyötaho. – Pian ilmestyvästä yrittäjäyhdistyksen historiikistakin käy ilmi, kuinka samat yhteistyön teemat toistuvat eri vuosikymmenillä. Kestoaiheita ovat olleet muun muassa yleinen yrittämisen ilmapiiri sekä kaupungin hankinnat. Erityisesti viime vuosina yhteistyössä on päästy eteenpäin ja vaikka tekemistä vielä riittääkin, niin meillä on tunne, että liekö pitkiin aikoihin yhteishenki on ollut niin hyvällä tasolla kuin tänä päivänä, Jussi Kangas kiittää.

Kaupunkia muistamalla yrittäjät halusivat nostaa onnistumisen tarinoita. – Äänekosken kaupungin kanssa on helppo asioida, keskustella ja täällä on hirmu hyvä yhteistyön henki.

Kangas kertoo, että Äänekosken kaupunki pyrkii nostamaan yrittäjyyttä ja yrittäjyyden ilmapiiriä ja yhdessä on pyritty rakentamaan hyviä toimintamahdollisuuksia yrityksille. Esimerkiksi kaupungin hankintaohjeiden päivitykseen ja strategiatyöhön on haluttu kuulla myös äänekoskelaisten yrittäjien ajatuksia.

Yrittäjäyhdistyksen huomionosoitus on tarkoitettu kaikille kaupungin työntekijöille, viranhaltijoille ja päättäjille. – Puuveistoksen takoja symboloi sitä, että yhteistyö vaatii sinnikästä pitkäjänteisyyttä, visio pitää olla ja välillä täytyy hehkuttaa uudelleen ja puhaltaa liekkeihin, Kangas kuvailee.

Lisätietoja:

Äänekosken Yrittäjät ry, Jussi Kangas, 040 750 0646, jussi.kangas@sahkotyokangas.fi

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Jussi Öhmanin puuveistos Raudantakoja

Jussi Öhmanin puuveistoksen takoja symboloi sitä, että yhteistyö vaatii sinnikästä pitkäjänteisyyttä, visio pitää olla ja välillä täytyy hehkuttaa uudelleen ja puhaltaa liekkeihin.

Muokattu 30.11.2021