Äänekosken kaupungille kiitosta yrittäjiltä

”Äänekoski rakentuu yritystensä ympärille”

Äänekosken Yrittäjät ry palkitsi Äänekosken kaupungin jatkuvasta hyvästä yhteistyöstä yrittäjäjuhlassaan viime lauantaina. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen otti vastaan kaupungille kiitoksena äänekoskelaisen Jussi Öhmanin tekemän Raudantakoja-teoksen.

– Yllätyin positiivisesti, enkä ollut varautunut näin upeaan Äänekosken kaupungin huomioimiseen. Se, että todella pitkään tehty yhteistyö huomioidaan näin, lämmittää todella paljon sydäntä ja motivoi jatkamaan yhteistyötä jatkossakin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

– Kyllähän yrittäjät ovat kaupungin tärkein yhteistyökumppani, eikä ilman yrityksiä olisi koko kaupunkia. Äänekoski rakentuu yritystensä ympärille ja yritystensä näköiseksi.

Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Kangas kertoo, että yrittäjäyhdistyksen koko 80-vuotisella taipaleella, Äänekosken kaupunki on ollut tärkein yhteistyötaho. – Pian ilmestyvästä yrittäjäyhdistyksen historiikistakin käy ilmi, kuinka samat yhteistyön teemat toistuvat eri vuosikymmenillä. Kestoaiheita ovat olleet muun muassa yleinen yrittämisen ilmapiiri sekä kaupungin hankinnat. Erityisesti viime vuosina yhteistyössä on päästy eteenpäin ja vaikka tekemistä vielä riittääkin, niin meillä on tunne, että liekö pitkiin aikoihin yhteishenki on ollut niin hyvällä tasolla kuin tänä päivänä, Jussi Kangas kiittää.

Kaupunkia muistamalla yrittäjät halusivat nostaa onnistumisen tarinoita. – Äänekosken kaupungin kanssa on helppo asioida, keskustella ja täällä on hirmu hyvä yhteistyön henki.

Kangas kertoo, että Äänekosken kaupunki pyrkii nostamaan yrittäjyyttä ja yrittäjyyden ilmapiiriä ja yhdessä on pyritty rakentamaan hyviä toimintamahdollisuuksia yrityksille. Esimerkiksi kaupungin hankintaohjeiden päivitykseen ja strategiatyöhön on haluttu kuulla myös äänekoskelaisten yrittäjien ajatuksia.

Yrittäjäyhdistyksen huomionosoitus on tarkoitettu kaikille kaupungin työntekijöille, viranhaltijoille ja päättäjille. – Puuveistoksen takoja symboloi sitä, että yhteistyö vaatii sinnikästä pitkäjänteisyyttä, visio pitää olla ja välillä täytyy hehkuttaa uudelleen ja puhaltaa liekkeihin, Kangas kuvailee.

Lisätietoja:

Äänekosken Yrittäjät ry, Jussi Kangas, 040 750 0646, jussi.kangas@sahkotyokangas.fi

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Jussi Öhmanin puuveistos Raudantakoja

Jussi Öhmanin puuveistoksen takoja symboloi sitä, että yhteistyö vaatii sinnikästä pitkäjänteisyyttä, visio pitää olla ja välillä täytyy hehkuttaa uudelleen ja puhaltaa liekkeihin.

Uutinen julkaistu 30.11.2021

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.