Äänekosken kaupungille kiitosta yrittäjiltä

”Äänekoski rakentuu yritystensä ympärille”

Äänekosken Yrittäjät ry palkitsi Äänekosken kaupungin jatkuvasta hyvästä yhteistyöstä yrittäjäjuhlassaan viime lauantaina. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen otti vastaan kaupungille kiitoksena äänekoskelaisen Jussi Öhmanin tekemän Raudantakoja-teoksen.

– Yllätyin positiivisesti, enkä ollut varautunut näin upeaan Äänekosken kaupungin huomioimiseen. Se, että todella pitkään tehty yhteistyö huomioidaan näin, lämmittää todella paljon sydäntä ja motivoi jatkamaan yhteistyötä jatkossakin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

– Kyllähän yrittäjät ovat kaupungin tärkein yhteistyökumppani, eikä ilman yrityksiä olisi koko kaupunkia. Äänekoski rakentuu yritystensä ympärille ja yritystensä näköiseksi.

Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Kangas kertoo, että yrittäjäyhdistyksen koko 80-vuotisella taipaleella, Äänekosken kaupunki on ollut tärkein yhteistyötaho. – Pian ilmestyvästä yrittäjäyhdistyksen historiikistakin käy ilmi, kuinka samat yhteistyön teemat toistuvat eri vuosikymmenillä. Kestoaiheita ovat olleet muun muassa yleinen yrittämisen ilmapiiri sekä kaupungin hankinnat. Erityisesti viime vuosina yhteistyössä on päästy eteenpäin ja vaikka tekemistä vielä riittääkin, niin meillä on tunne, että liekö pitkiin aikoihin yhteishenki on ollut niin hyvällä tasolla kuin tänä päivänä, Jussi Kangas kiittää.

Kaupunkia muistamalla yrittäjät halusivat nostaa onnistumisen tarinoita. – Äänekosken kaupungin kanssa on helppo asioida, keskustella ja täällä on hirmu hyvä yhteistyön henki.

Kangas kertoo, että Äänekosken kaupunki pyrkii nostamaan yrittäjyyttä ja yrittäjyyden ilmapiiriä ja yhdessä on pyritty rakentamaan hyviä toimintamahdollisuuksia yrityksille. Esimerkiksi kaupungin hankintaohjeiden päivitykseen ja strategiatyöhön on haluttu kuulla myös äänekoskelaisten yrittäjien ajatuksia.

Yrittäjäyhdistyksen huomionosoitus on tarkoitettu kaikille kaupungin työntekijöille, viranhaltijoille ja päättäjille. – Puuveistoksen takoja symboloi sitä, että yhteistyö vaatii sinnikästä pitkäjänteisyyttä, visio pitää olla ja välillä täytyy hehkuttaa uudelleen ja puhaltaa liekkeihin, Kangas kuvailee.

Lisätietoja:

Äänekosken Yrittäjät ry, Jussi Kangas, 040 750 0646, jussi.kangas@sahkotyokangas.fi

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Jussi Öhmanin puuveistos Raudantakoja

Jussi Öhmanin puuveistoksen takoja symboloi sitä, että yhteistyö vaatii sinnikästä pitkäjänteisyyttä, visio pitää olla ja välillä täytyy hehkuttaa uudelleen ja puhaltaa liekkeihin.

Uutinen julkaistu 30.11.2021

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023