Vuoden eka vauva nukkuu ja syö hyvin

Äänekoskella voidaan iloita hienoisesta syntyvyyden noususta

– Kaikki palvelut, mitä olemme tähän mennessä tarvinneet, ovat toimineet hyvin, Äänekosken vuoden ensimmäisen vauvan äiti Taina Kinnunen kiittää. Taina Kinnunen ja Veli-Jussi Latikka saivat esikoisensa uudenvuodenpäivänä. Molemmat vanhemmat ovat kotoisin Äänekoskelta ja perhe asuu Huutomäessä.
Vauva nukkuu.

Tuoreet vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä Äänekosken lastenneuvolan palveluihin ja raskausaikanakin kaikki meni erittäin sujuvasti. Myös uudenkarhea Sairaala Nova saa perheeltä kiitosta. – Tilat olivat hienot ja hyvä oli olla. Kolme yötä olimme sairaalassa perhehuoneessa, jossa pystyi isäkin olemaan mukana, Taina Kinnunen kertoo.

Vuoden ensimmäisen vauvan nimi on vielä salaisuus. Syntyessään tuoreella äänekoskelaisella oli pituutta 51 senttiä ja painoa 3790 grammaa. – Tosi hyvin on mennyt, hän on rauhallinen ja kiltti vauva, ja hyvin nukkuu yöt, äiti kertoo.

Äänekosken kaupunki muisti perinteiseen tapaan vuoden ensimmäistä vauvaa ja perhettä. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Halttunen toivat perheelle neuvolakäynnin yhteydessä pidettyyn onnittelutilaisuuteen kummilusikan kukkineen sekä Valtran pienoismallitraktorin.

Äänekoskella voidaan iloita hienoisesta syntyvyyden noususta. – Vuonna 2020 syntyvyys oli 116, viime vuonna 2021 oli 134. Eli nousevalta trendiltä näyttää. Tämän vuoden osalta ei vielä osata sanoa jatkuuko trendi, Äänekosken lastenneuvolan vs. osastonhoitaja Tuula Tuominen kertoo.

Perheelle ojennetaan lahja.

Taina Kinnuselle, Vesi-Jussi Latikalle ja heidän uudenvuodenpäivänä syntyneelle vauvalle toivat kaupungin tervehdyksen kaupunginjohtaja Matti Tuononen (oikealla) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Halttunen. (Kuva: Juha Ojastenmäki)

Lisätietoja vuoden ensimmäisen vauvan muistamisesta:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 1.2.2022, muokattu 14.3.2022 klo 14:14

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023