”Lähettinä sain pyöräilylisää viisi markkaa”

Työmatkapyöräily säästää luontoa, bensaa ja on hyvää hyötyliikuntaa

Monet Äänekosken kaupungin työntekijät suosivat työmatkapyöräilyä.
Marko Kuutti, Sari Hänninen ja Sami Pellinen pyöräilevät työmatkojaan paljon, myös talviaikaan. Hännisen Jopo ei päässyt kuvaan. Työmatkapyöräilijät kiittävät, kuinka hyvät pyöräilytiet ovat Äänekoskella.

Marko Kuutti, Sari Hänninen ja Sami Pellinen pyöräilevät työmatkojaan paljon, myös talviaikaan. Hännisen Jopo ei päässyt kuvaan. Työmatkapyöräilijät kiittävät, kuinka hyvät pyöräilytiet ovat Äänekoskella.

Rakennuttajainsinööri Sami Pellinen, toimistosihteeri Sari Hänninen ja maankäyttösuunnittelija Marko Kuutti näkyvät kaupungintalolla usein pyöräilykamppeissaan, ja välillä myös talvella he ajavat muutaman kilometrin pituisia työmatkojaan. Suurin motiivi lähteä kotoa pyörällä on hyvä hyötyliikunta, mutta bensan hintojen noustessa myös säästäminen.

– Turvavälineet ovat tärkeitä ja se, että varsinkin talvella näkyy hyvin, Kuutti muistuttaa. Työmatkapyöräilijät arvostavat myös sitä, että pyörän saa työpäivän ajaksi kunnolla lukkoon. Pellinen käy välillä myös kaupungin rakennustyömailla kätevästi pyörällä.

Kaikki kiittelevät, kuinka hyvät pyöräilyreitit Äänekoskella on ja että Suolahteenkin on koko matkan hyvät pyöräilytiet. Kuutilla on tavallinen miesten maastopyörä ja Pellisellä fatbike, jolla voi ajaa myös maastossa. Hänninen taas voitti taannoin kaupungin pyöräilyviikon arvonnassa sympaattisen Jopon, jolla matka taittuu edelleen sutjakkaasti.

Sari Hänninen tuli Äänekosken kaupungille lähetiksi vuonna 1999 ja kaupungin sisäiset lähetin matkat hän usein hoiti polkupyörällä. Siihen aikaan siitä sai pyörälisää viisi markkaa.

– Joten voi kai sanoa, että Äänekosken kaupunki on tukenut työmatkapyöräilyä jo vuosikymmenten ajan, Hänninen nauraa.

Kaupungin sähköpyörät ilmaiseksi henkilöstön työmatkakäytössä 

Äänekosken kaupungilla on kahdeksan sähköpyörää, jotka ovat talvikaudella koko henkilöstön lainattavissa ja käyttö on ilmaista. Lainaustoimintaa hoitaa Äänekosken työpajan Mediakeskus Zoomin väki.

– Sähköpyörien laina-aika on kahdesta viikosta kuukauteen kysynnän mukaan. Nyt pyöristä neljä on vapaana eli pyörä on tällä hetkellä mahdollista saada hyvinkin nopealla aikataululla käyttöön, työpajan ohjaaja ja pyörien lainaustoimintaa hoitava Emma Hiekkanen kertoo. Työpajan väli huolehtii myös pyörien huoltamisesta.

Viime kesänä kaupungin sähköpyöristä kuusi oli asukkaiden ja kesäasukkaiden käytössä ilmaiseksi. Kesän aikana niihin kertyi komeat 286 kilometriä.

– Pisimmät matkat oli ajettu Kyläkauppa Voikukassa olleella pyörällä, yhteensä noin 100 kilometriä, Hiekkanen sanoo.

Kaksi sähköpyörää oli koko kesän ajan kaupungin henkilöstön työmatkakäytössä.

Pallo eteenpäin!

Äänekosken kaupungin työmatkapyöräilijät heittävät haasteen eteenpäin kaupunginjohtaja Matti Tuonoselle, että hän pyöräilisi työmatkansa yhtenä päivänä. Tarttuuko kaupunginjohtaja haasteeseen?

Äänekosken kaupunki osallistuu Keski-Suomen Liiton ilmastoviikon viestintäkampanjaan julkaisemalla tiedotesarjan 10.-14.10.2022 Äänekosken kaupungin ilmastoteoista. Äänekosken kaupunki haluaa haastaa myös henkilöstönsä, asukkaat, yritykset ja muut tahot yhteisiin ilmastotalkoisiin. Kestävä ympäristö on myös yksi tärkeimmistä tavoitteista Äänekosken kaupunkistrategiassa.

pyöräilijät

Lisätietoja:

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 11.10.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023