Nuorisokeskus Spotin kellarikerroksen tilat suljetaan

Nuorisokeskus Spotin kellarikerroksen tilojen kuntoa on tutkittu. Tutkimuksen perusteella kellarikerroksesta ei löytynyt viitteitä mikrobivaurioista. Kellarista oli kuitenkin löydöksenä sadevesien ja maaperästä nousevan kosteuden aiheuttamia kohonneita kosteuspitoisuuksia sekä nykyrakennustavan mukaisesti riskirakenteeksi määriteltyjä rakenteita, kuten maanvaraisen lattian päälle asennettu muovimatto ja lattioiden puukoolauksia.

Vaikka mikrobivaurioita kohteesta ei löytynytkään, olemme tehneet päätöksen, että suljemme kellarikerroksen tilat, jotta voimme parantaa ylempien kerrosten sisäilmaa. Tulemme tekemään tarvittavat tiivistyskorjaukset ja poistamme kellarikerroksesta muovimatot syksyn aikana. Toteutamme myös sadevesien ohjauksen parannusta ja kellarin seinien tiivistystä tarvittavilta osin. Näiden osalta aikataulu tarkentuu syksyn aikana.  

Spotin tiloihin tullaan asentamaan ilmanpuhdistimia parantamaan ylempien kerrosten sisäilmaa. Tulemme myös tekemään muutostöiden jälkeen ylempien kerrosten osalta seurantamittauksia sisäilman osalta.

Äänekosken nuoret ovat saamassa aivan uudet tilat lähivuosina. Suunnitelmien mukaan Äänekosken keskustan uudet nuorisotilat tulevat Koulunmäen koulun uuden rakennuksen yhteyteen.

Lisätietoja:

Vs. toimistoinsinööri Hanna Räsälä, 040 586 2943, hanna.rasala@aanekoski.fi

Muokattu 30.9.2022