Äänekoskelle suunnitellaan parhaillaan kauan toivottua nuorisokahvilatoimintaa

Innokkaat toimijat ovat tervetulleita mukaan

nuorten kädet vastakkain
Äänekosken nuoret ovat esittäneet nuorisokahvilan perustamista jo vuosien ajan. Myös viime talven kuulemisillassa nuoret toivoivat nuorisokahvilaa, joka olisi myöhempään auki ja joka täydentäisi Äänekosken neljän nuorisotalon ja liikkuvan nuorisotyön palveluja. Toiminta voisi olla noin 14-18-vuotiaille nuorille.

Nuorisokahvila-asiaa on nyt viety eteenpäin. Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinosen vetämässä suunnittelutyöryhmässä on mukana kuusi kaupungin työntekijää.

– Tärkeintä nuorisokahvilatoiminnassa on, että nuorilla on paikka, jossa voi kokoontua ja jossa on turvallisia aikuisia, Petri Oinonen kertoo.

– Olemme tehneet kustannuslaskelmia ja ne tarkentuvat vielä. Suunnitelmissa on, että nuorisokahvila olisi auki kolmena iltana viikossa. Toiminta voisi alkaa aikaisintaan syksyllä, mutta toiminnan aloitus riippuu siitä, mikä tila valitaan ja kuka toimintaa on vetämässä.

Tähän mennessä on tarkasteltu eri näkökulmista kymmentä eri tilaa Äänekosken keskustassa nuorisokahvilatoimintaa varten. Tilojen suhteen ei ole tehty vielä päätöksiä.

Äänekosken kaupunki tarvitsee yhteistyökumppaneita, jotta nuorisokahvilatoiminta saadaan pyörimään. Työryhmä onkin tiedustellut laajasti Äänekosken eri toimijoita, olisiko heillä kiinnostusta osallistua jollain tavalla nuorisokahvilatoimintaan. Suunnitteluryhmä on tiedustellut peräti 66 eri tahon halukkuutta. Viestiä on laitettu kulttuuri- ja liikuntajärjestöille, seurakunnille, oppilaitoksiin ja muille vapaaehtoisille.

Tähän mennessä Suolahden Urho, Äänesalon Martat ry ja Äänekosken 4H-yhdistys ovat lupautuneet mukaan. Vastaukset saatiin myös Äänekosken Teatterin kannatusyhdistykseltä ja POKE:lta, jotka voisivat ehkä olla myöhemmin mukana. Kiinnostuneet vapaaehtoiset toimijat ja yhdistykset voiva ottaa yhteyttä Petri Oinoseen.

Aikuisia ja nuoria saman pöydän ääressä.

Lisätietoja:

Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen, 0400 115 190, petri.oinonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 9.6.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023