Unelmien koti vesistöjen ja luonnon keskellä, hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden lähellä

”Äänekoski on maailman paras kaupunki”

Iida ja Valtteri Piilonen rakentavat parhaillaan uutta omakotitaloaan Kotakennäälle Kuhnamo-järven rantaan. Piilosten mukaan yhteistyö Äänekosken kaupungin kanssa on ollut saumatonta ja helppoa.
Maisema järvelle.

– Aina on löytynyt apua ja neuvoja. Ja aina on saanut henkilöt kiinni, jopa iltaisin, kun jokin asia piti saada selville aamuun mennessä, Valtteri Piilonen kiittää.

– Tämä on maailman paras kaupunki, Äänekoskelta alun perin kotoisin oleva Piilonen lisää.

Perhe asuu vielä remontoimassaan 70-luvun omakotitalossa Römmillä ja uuteen kotiin on tarkoitus muuttaa tämän vuoden aikana. Perheeseen kuuluu kolme kouluikäistä lasta ja lisätila tuli tarpeen. Piiloset etsivät rantatonttia ja Kotakennäälle tulikin pian upeita rantatontteja myyntiin ja mieleinen rankentamispaikka löytyi heti.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

– Rantatontista sai maksaa hieman enemmän, mutta tonttihinnat ovat Äänekoskella aivan kohtuulliset, Valtteri Piilonen toteaa.

– Pihaan saa rantasaunan, joten erikseen kesämökkiä ei tarvita. Tässä saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Sijainti on kaikin puolin loistava ja kätilönä työskentelevän Iida Piilosen työmatka sairaala Novaan nopeutuu entisestään. Toisaalta Äänekoskelta löytyy hyvin palvelut ja tarvikkeet, myös rakentamiseen, ja harvoin tarvitsee lähteä mitään muualta hakemaan.

– Myös lasten harrastukset ovat löytyneet Äänekoskelta, eikä lapsilla mene illat autossa istumisessa, Valtteri Piilonen sanoo.

Perhe rakentaa talonsa pitkästä tavarasta itse, mutta he luottavat silti ammattiosaajiin ja ovat saaneet paljon apua ja neuvoja. Alussa Piiloset palkkasivat arkkitehdin suunnittelemaan talon.

– Arkkitehdilla oli ammattimainen näkemys ja hän suunnitteli talon tontin maaston mukaan. Myös maansiirtotöissä osaava kaivurikuski oli kullanarvoinen, Iida Piilonen kiittää.

Äänekosken kaupungin kaavamääräykset ovat melko väljät. Alun perin Kuhnamo-järven alueen kaavassa punainen katto oli ainoa sallittu väri, mutta kaupunki muutti sitä asukkaiden toiveiden mukaan.

– Äänekosken kaupunki on pysynyt kaavoissaan ajan hermolla, Iida Piilonen kiittää.

Nainen ja koira.

Kota kukkulalla kertoo talon rakentamisesta Äänekoskella

Iida Piilonen on myös uusi Äänekosken uusi visit-lähettiläs, joka kertoo tilillään muun muassa talon rakentamisesta Äänekoskelle sekä sisustamisesta ja käsitöistä. Iida Piilosen löytää sosiaalisesta mediasta nimellä @kota_kukkulalla.

Äänekosken kaupungilla on kahdeksan visit-lähettilästä, jotka kertovat Visit Äänekosken sosiaalisen median kanavissa Äänekoskesta - jokainen omasta näkökulmastaan. Voit tutustua visit-lähettiläisiin täällä: https://www.visitaanekoski.fi/blogi/visit-lahettilaiden-uusia-tuulia.

Mikäli haluat vinkata uudesta sisällöstä tai saada näkyvyyttä Visit Äänekosken kanavissa, ota yhteyttä sähköpostitse matkailu@aanekoski.fi tai lisää some-julkaisuusi merkintä @visit_aanekoski. Käyttämällä hashtagia #visitäänekoski #visitaanekoski sekä #hiddenaanekoski annat luvan uudelleen jakaa kuvasi.

Perhe pihalla.

Koti vesistöjen keskellä, palveluja lähellä

Äänekosken kaupungilla on hyvää ja monipuolista tonttitarjontaa ja omakotitalotontteja on myös Kotakennään Kuhnamonjärveltä vapaana: yksi rantatontti sekä kymmenen edullisempaa, lähellä rantaa olevaa tonttia.

Uusi Kotakennään asuinalue sijaitsee päättyvän tien päässä, mutta oivallisten liikenneyhteyksien varrella Äänekosken ydinkeskustan ja Valtatie 4:n länsipuolella. Alueella on kattava kunnallistekniikka ja tiestö, ja rakenteilla on myös huippunopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistava valokuitukaapeli. Alueella saa kodin vesistöjen varrelle ja luonnon keskelle, mutta samalla hyvien liikenneyhteyksien ja kattavien palveluiden lähelle.

Kevyenliikenteenväylää

Lisätietoja Äänekosken tonttitarjonnasta:

Maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen, 020 632 3345, juha.koskinen@aanekoski.fi

Lisätietoja Visit Äänekoskesta:

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen, 040 191 7542, milla.hytonen@aanekoski.fi (lomalla 29.6.-31.7.2022)

Rakennusajan kyltti tien vieressä.
Muokattu 23.9.2022