Unelmien koti vesistöjen ja luonnon keskellä, hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden lähellä

”Äänekoski on maailman paras kaupunki”

Iida ja Valtteri Piilonen rakentavat parhaillaan uutta omakotitaloaan Kotakennäälle Kuhnamo-järven rantaan. Piilosten mukaan yhteistyö Äänekosken kaupungin kanssa on ollut saumatonta ja helppoa.
Maisema järvelle.

– Aina on löytynyt apua ja neuvoja. Ja aina on saanut henkilöt kiinni, jopa iltaisin, kun jokin asia piti saada selville aamuun mennessä, Valtteri Piilonen kiittää.

– Tämä on maailman paras kaupunki, Äänekoskelta alun perin kotoisin oleva Piilonen lisää.

Perhe asuu vielä remontoimassaan 70-luvun omakotitalossa Römmillä ja uuteen kotiin on tarkoitus muuttaa tämän vuoden aikana. Perheeseen kuuluu kolme kouluikäistä lasta ja lisätila tuli tarpeen. Piiloset etsivät rantatonttia ja Kotakennäälle tulikin pian upeita rantatontteja myyntiin ja mieleinen rankentamispaikka löytyi heti.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

– Rantatontista sai maksaa hieman enemmän, mutta tonttihinnat ovat Äänekoskella aivan kohtuulliset, Valtteri Piilonen toteaa.

– Pihaan saa rantasaunan, joten erikseen kesämökkiä ei tarvita. Tässä saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Sijainti on kaikin puolin loistava ja kätilönä työskentelevän Iida Piilosen työmatka sairaala Novaan nopeutuu entisestään. Toisaalta Äänekoskelta löytyy hyvin palvelut ja tarvikkeet, myös rakentamiseen, ja harvoin tarvitsee lähteä mitään muualta hakemaan.

– Myös lasten harrastukset ovat löytyneet Äänekoskelta, eikä lapsilla mene illat autossa istumisessa, Valtteri Piilonen sanoo.

Perhe rakentaa talonsa pitkästä tavarasta itse, mutta he luottavat silti ammattiosaajiin ja ovat saaneet paljon apua ja neuvoja. Alussa Piiloset palkkasivat arkkitehdin suunnittelemaan talon.

– Arkkitehdilla oli ammattimainen näkemys ja hän suunnitteli talon tontin maaston mukaan. Myös maansiirtotöissä osaava kaivurikuski oli kullanarvoinen, Iida Piilonen kiittää.

Äänekosken kaupungin kaavamääräykset ovat melko väljät. Alun perin Kuhnamo-järven alueen kaavassa punainen katto oli ainoa sallittu väri, mutta kaupunki muutti sitä asukkaiden toiveiden mukaan.

– Äänekosken kaupunki on pysynyt kaavoissaan ajan hermolla, Iida Piilonen kiittää.

Nainen ja koira.

Kota kukkulalla kertoo talon rakentamisesta Äänekoskella

Iida Piilonen on myös uusi Äänekosken uusi visit-lähettiläs, joka kertoo tilillään muun muassa talon rakentamisesta Äänekoskelle sekä sisustamisesta ja käsitöistä. Iida Piilosen löytää sosiaalisesta mediasta nimellä @kota_kukkulalla.

Äänekosken kaupungilla on kahdeksan visit-lähettilästä, jotka kertovat Visit Äänekosken sosiaalisen median kanavissa Äänekoskesta - jokainen omasta näkökulmastaan. Voit tutustua visit-lähettiläisiin täällä: https://www.visitaanekoski.fi/blogi/visit-lahettilaiden-uusia-tuulia.

Mikäli haluat vinkata uudesta sisällöstä tai saada näkyvyyttä Visit Äänekosken kanavissa, ota yhteyttä sähköpostitse matkailu@aanekoski.fi tai lisää some-julkaisuusi merkintä @visit_aanekoski. Käyttämällä hashtagia #visitäänekoski #visitaanekoski sekä #hiddenaanekoski annat luvan uudelleen jakaa kuvasi.

Perhe pihalla.

Koti vesistöjen keskellä, palveluja lähellä

Äänekosken kaupungilla on hyvää ja monipuolista tonttitarjontaa ja omakotitalotontteja on myös Kotakennään Kuhnamonjärveltä vapaana: yksi rantatontti sekä kymmenen edullisempaa, lähellä rantaa olevaa tonttia.

Uusi Kotakennään asuinalue sijaitsee päättyvän tien päässä, mutta oivallisten liikenneyhteyksien varrella Äänekosken ydinkeskustan ja Valtatie 4:n länsipuolella. Alueella on kattava kunnallistekniikka ja tiestö, ja rakenteilla on myös huippunopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistava valokuitukaapeli. Alueella saa kodin vesistöjen varrelle ja luonnon keskelle, mutta samalla hyvien liikenneyhteyksien ja kattavien palveluiden lähelle.

Kevyenliikenteenväylää

Lisätietoja Äänekosken tonttitarjonnasta:

Maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen, 020 632 3345, juha.koskinen@aanekoski.fi

Lisätietoja Visit Äänekoskesta:

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen, 040 191 7542, milla.hytonen@aanekoski.fi (lomalla 29.6.-31.7.2022)

Rakennusajan kyltti tien vieressä.

Uutinen julkaistu 28.6.2022, muokattu 23.9.2022 klo 10:25

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.