Unelmien koti vesistöjen ja luonnon keskellä, hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden lähellä

”Äänekoski on maailman paras kaupunki”

Iida ja Valtteri Piilonen rakentavat parhaillaan uutta omakotitaloaan Kotakennäälle Kuhnamo-järven rantaan. Piilosten mukaan yhteistyö Äänekosken kaupungin kanssa on ollut saumatonta ja helppoa.
Maisema järvelle.

– Aina on löytynyt apua ja neuvoja. Ja aina on saanut henkilöt kiinni, jopa iltaisin, kun jokin asia piti saada selville aamuun mennessä, Valtteri Piilonen kiittää.

– Tämä on maailman paras kaupunki, Äänekoskelta alun perin kotoisin oleva Piilonen lisää.

Perhe asuu vielä remontoimassaan 70-luvun omakotitalossa Römmillä ja uuteen kotiin on tarkoitus muuttaa tämän vuoden aikana. Perheeseen kuuluu kolme kouluikäistä lasta ja lisätila tuli tarpeen. Piiloset etsivät rantatonttia ja Kotakennäälle tulikin pian upeita rantatontteja myyntiin ja mieleinen rankentamispaikka löytyi heti.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

– Rantatontista sai maksaa hieman enemmän, mutta tonttihinnat ovat Äänekoskella aivan kohtuulliset, Valtteri Piilonen toteaa.

– Pihaan saa rantasaunan, joten erikseen kesämökkiä ei tarvita. Tässä saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Sijainti on kaikin puolin loistava ja kätilönä työskentelevän Iida Piilosen työmatka sairaala Novaan nopeutuu entisestään. Toisaalta Äänekoskelta löytyy hyvin palvelut ja tarvikkeet, myös rakentamiseen, ja harvoin tarvitsee lähteä mitään muualta hakemaan.

– Myös lasten harrastukset ovat löytyneet Äänekoskelta, eikä lapsilla mene illat autossa istumisessa, Valtteri Piilonen sanoo.

Perhe rakentaa talonsa pitkästä tavarasta itse, mutta he luottavat silti ammattiosaajiin ja ovat saaneet paljon apua ja neuvoja. Alussa Piiloset palkkasivat arkkitehdin suunnittelemaan talon.

– Arkkitehdilla oli ammattimainen näkemys ja hän suunnitteli talon tontin maaston mukaan. Myös maansiirtotöissä osaava kaivurikuski oli kullanarvoinen, Iida Piilonen kiittää.

Äänekosken kaupungin kaavamääräykset ovat melko väljät. Alun perin Kuhnamo-järven alueen kaavassa punainen katto oli ainoa sallittu väri, mutta kaupunki muutti sitä asukkaiden toiveiden mukaan.

– Äänekosken kaupunki on pysynyt kaavoissaan ajan hermolla, Iida Piilonen kiittää.

Nainen ja koira.

Kota kukkulalla kertoo talon rakentamisesta Äänekoskella

Iida Piilonen on myös uusi Äänekosken uusi visit-lähettiläs, joka kertoo tilillään muun muassa talon rakentamisesta Äänekoskelle sekä sisustamisesta ja käsitöistä. Iida Piilosen löytää sosiaalisesta mediasta nimellä @kota_kukkulalla.

Äänekosken kaupungilla on kahdeksan visit-lähettilästä, jotka kertovat Visit Äänekosken sosiaalisen median kanavissa Äänekoskesta - jokainen omasta näkökulmastaan. Voit tutustua visit-lähettiläisiin täällä: https://www.visitaanekoski.fi/blogi/visit-lahettilaiden-uusia-tuulia.

Mikäli haluat vinkata uudesta sisällöstä tai saada näkyvyyttä Visit Äänekosken kanavissa, ota yhteyttä sähköpostitse matkailu@aanekoski.fi tai lisää some-julkaisuusi merkintä @visit_aanekoski. Käyttämällä hashtagia #visitäänekoski #visitaanekoski sekä #hiddenaanekoski annat luvan uudelleen jakaa kuvasi.

Perhe pihalla.

Koti vesistöjen keskellä, palveluja lähellä

Äänekosken kaupungilla on hyvää ja monipuolista tonttitarjontaa ja omakotitalotontteja on myös Kotakennään Kuhnamonjärveltä vapaana: yksi rantatontti sekä kymmenen edullisempaa, lähellä rantaa olevaa tonttia.

Uusi Kotakennään asuinalue sijaitsee päättyvän tien päässä, mutta oivallisten liikenneyhteyksien varrella Äänekosken ydinkeskustan ja Valtatie 4:n länsipuolella. Alueella on kattava kunnallistekniikka ja tiestö, ja rakenteilla on myös huippunopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistava valokuitukaapeli. Alueella saa kodin vesistöjen varrelle ja luonnon keskelle, mutta samalla hyvien liikenneyhteyksien ja kattavien palveluiden lähelle.

Kevyenliikenteenväylää

Lisätietoja Äänekosken tonttitarjonnasta:

Maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen, 0400 641 829, juha.koskinen@aanekoski.fi

Lisätietoja Visit Äänekoskesta:

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen, 040 191 7542, milla.hytonen@aanekoski.fi

Rakennusajan kyltti tien vieressä.

Uutinen julkaistu 28.6.2022, muokattu 14.5.2024 klo 07:31

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.