Kimppakyyti -mobiilipalvelussa voi sopia kimppakyytejä helposti ja turvallisesti

Mobiilipalvelussa voit etsiä, sopia ja tehdä kimppakyytejä naapurien tai samaan suuntaan liikkuvien muiden ihmisten kanssa helposti ja turvallisesti. Palvelu sopii varsinkin päivittäin tai viikoittain toistuviin matkoihin esim. töihin, harrastuksiin tai kauppaan, mutta tarvittaessa myös pidemmille matkoille esim. Jyväskylään tai Helsingin suuntaan. 
Mainos

Kimppakyydit tehdään naapuriapuna tai kuljettaja ja matkustaja jakavat vain polttoainekustannuksia. Mitä enemmän ihmisiä on mukana, sitä paremmin matkoille löytyy jakajia.

Keskimäärin 16000 km vuodessa ajava suomalainen maksaa bensasta 2 euron litrahinnalla 2200 € vuodessa, ja jo pelkästään 20 km työmatkoista 600 € vuodessa. Kaikki eivät asu joukkoliikenteen reittien varrella tai voi pyöräillä pitkiä matkoja, joten automatkoista on vaikeaa säästää.

Ilmoita vaikkapa työpaikkasi ja vakiokauppasi osoitteet, niin samaa väliä liikkuvat voivat löytää matkasi kartalta ja kysyä, sopisiko kimppakyydin kokeilu jonakin päivänä. Voit kieltäytyä pyydetyistä kyydeistä tai lopettaa palvelun käytön milloin vain. Turvallisuuden vuoksi tarkempien kyytitietojen näyttäminen edellyttää palveluun kirjautumista ja kyydistä sopiminen pankkitunnistusta. Liity siis palveluun, vinkkaa asiasta tuttavillesi ja tule mukaan säästötalkoisiin. Rakennat samalla reilumpaa ja kestävämpää Suomea!

Vihreä Uusiutuva Äänekoski-hanke on ottanut palvelun kaupungille ja tekee yhteistyössä Kartanokievarin kanssa kokeilun palvelun käyttöön ottamisesta yrityksissä.

Ilmoittaudu mukaan ja kokeile täällä! https://kimppakyydit.com/home#/app/dashboard

Lisätietoja: 

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen projektipäällikkö Sirpa Kortelainen, 040 186 4792, sirpa.kortelainen@aanekoski.fi.

Muokattu 10.6.2022