Kimppakyyti -mobiilipalvelussa voi sopia kimppakyytejä helposti ja turvallisesti

Mobiilipalvelussa voit etsiä, sopia ja tehdä kimppakyytejä naapurien tai samaan suuntaan liikkuvien muiden ihmisten kanssa helposti ja turvallisesti. Palvelu sopii varsinkin päivittäin tai viikoittain toistuviin matkoihin esim. töihin, harrastuksiin tai kauppaan, mutta tarvittaessa myös pidemmille matkoille esim. Jyväskylään tai Helsingin suuntaan. 
Mainos

Kimppakyydit tehdään naapuriapuna tai kuljettaja ja matkustaja jakavat vain polttoainekustannuksia. Mitä enemmän ihmisiä on mukana, sitä paremmin matkoille löytyy jakajia.

Keskimäärin 16000 km vuodessa ajava suomalainen maksaa bensasta 2 euron litrahinnalla 2200 € vuodessa, ja jo pelkästään 20 km työmatkoista 600 € vuodessa. Kaikki eivät asu joukkoliikenteen reittien varrella tai voi pyöräillä pitkiä matkoja, joten automatkoista on vaikeaa säästää.

Ilmoita vaikkapa työpaikkasi ja vakiokauppasi osoitteet, niin samaa väliä liikkuvat voivat löytää matkasi kartalta ja kysyä, sopisiko kimppakyydin kokeilu jonakin päivänä. Voit kieltäytyä pyydetyistä kyydeistä tai lopettaa palvelun käytön milloin vain. Turvallisuuden vuoksi tarkempien kyytitietojen näyttäminen edellyttää palveluun kirjautumista ja kyydistä sopiminen pankkitunnistusta. Liity siis palveluun, vinkkaa asiasta tuttavillesi ja tule mukaan säästötalkoisiin. Rakennat samalla reilumpaa ja kestävämpää Suomea!

Vihreä Uusiutuva Äänekoski-hanke on ottanut palvelun kaupungille ja tekee yhteistyössä Kartanokievarin kanssa kokeilun palvelun käyttöön ottamisesta yrityksissä.

Ilmoittaudu mukaan ja kokeile täällä! https://kimppakyydit.com/home#/app/dashboard

Lisätietoja: 

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen projektipäällikkö Sirpa Kortelainen, 040 186 4792, sirpa.kortelainen@aanekoski.fi.

Uutinen julkaistu 20.5.2022, muokattu 10.6.2022 klo 08:21

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023