Äänekosken vastaanottokeskus siirtyy Suolahdesta Äänekosken keskustaan

Äänekosken vastaanottokeskus siirtyy syksyn aikana Suolahdesta Äänekosken keskustaan. Suolahdesta siirtyvät sekä vastaanottopalvelut että kaikki asiakkaat kokonaan Äänekoskelle.

Vastaanottokeskus etsii parhaillaan toimistotiloja keskustasta toimintaansa varten. Asiakkaita varten Äänekosken kaupunki vuokraa lisää asuntoja. Suurin osa vastaanottokeskuksen asiakkaista asuu jo nyt Äänekosken keskustassa kaupungin omistaman Ääneseudun Asunnot Oy:n vuokra-asunnoissa. Äänekosken vastaanottokeskusta Maahanmuuttoviraston alaisena pyörittää Hemcare Oy.

Kunnat huolehtivat vastaanottokeskuksen lasten ja nuorten varhaiskasvatus- ja opetuspalveluista. Äänekoskella vastaanottokeskuksen lasten perusopetukseen valmistava opetus päästään aloittamaan jo 29.8.2022. Valmistavassa perusopetuksessa opetus painottuu suomen kieleen ja suomalaiseen kulttuuriin. Osa lapsista suorittaa edelleen oman maansa oppivelvollisuutta etäyhteyksin.

Äänekosken kaupunki on palkannut opetusryhmiin kolme suomalaista opettajaa ja kolme ukrainalaista koulunkäyntiavustajaa, jotka osaavat myös englannin kieltä. Opetus tapahtuu omissa ryhmissään Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoululla. Suolahdesta syksyn ajan kulkeville lapsille koulukyydit järjestyvät kaupungin kustantamana julkisilla linja-autovuoroilla.

Äänekosken kaupunki jatkaa vielä syksyn ajan ilmaista linja-autokuljetusta Suolahden ja Äänekosken välillä vastaanottokeskuksen asiakkaille. Ilmaiset vuorot ajetaan tiistaisin ja torstaisin. Myös ilmaisia uimahallilippuja annetaan heille edelleen tarpeen mukaan.

Äänekosken ja Suolahden katukuvasta voi bongata neulegraffiteja, joiden tarkoituksena on muistuttaa Ukrainan ahdingosta ja toivottaa ukrainalaiset sotapakolaiset tervetulleiksi Äänekoskelle.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 19.8.2022, muokattu 26.10.2022 klo 10:21

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023