Koiria saa uittaa jokamiehenoikeudella missä tahansa paitsi yleisillä uimarannoilla

Koirien luvallisista uimapaikoista on tullut kyselyjä kaupungille ja aihe on puhuttanut myös sosiaalisessa mediassa. Äänekosken kaupungilla ei ole tällä hetkellä virallista koirien uimiseen tarkoitettua paikkaa, mutta periaatteessa koiraa saa uittaa missä tahansa, kunhan koira ei pääse yleiselle uimarannalle.
koira laiturilla

Äänekosken kaupungin yleiset uimarannat löytyvät täältä. (Kaupungin sivuilla on lueteltu yleiset uimarannat, mutta ei ole lueteltu uimapaikkoja, koska niitä ei ympäristöterveystarkastus valvo, eikä niistä oteta vesinäytteitä.) Myös uimapaikoilla on kieltokyltit koirille.

– Koiria saa jokamiehenoikeudella uittaa ihmisten uimarantojen ulkopuolisilla alueilla, kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik kertoo.

Koirien uimapaikasta tehtiin valtuustoaloite viime vuonna. Tällöin 23.8.2021 kaupunkirakenne- ja maankäyttöpalveluiden vastauksessa todettiin, ettei senhetkisessä taloustilanteessa olisi järkevää investoida koirille tarkoitetun uimapaikan rakentamiseen. Vastauksessa todettiin, että Äänekosken kaupunki voisi tarvittaessa osoittaa erillisen uimapaikan koirille esim. kaupungin kaavoitustoimen johdolla, jos se katsotaan tarpeelliseksi ja palvelun käyttäjillä on yksimielinen näkemys sen sijainnista. Tällöin myöskään kaupunki ei sitoudu paikan rakentamiseen ja ylläpitoon.

– Koiria voi uittaa missä tahansa, missä on helpoin päästä rantaan, yleiset uimarannat ja tonttialueet pois lukien. Meillä on runsaasti vesistön rantaa kulkevia kevyen liikenteen väyliä sekä veneenlaskupaikkoja, joilta pääsee myös uimaan, kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi toteaa.

koira rannassa

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik, 040 528 5553, tiina.nejlik@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 29.6.2022, muokattu 2.5.2023 klo 09:54

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023