”Nöyrimmät kiitokset pyyteettömästä toiminnasta kaupunkilaisten hyväksi”

LC Äänekoski & Kotakennäs lahjoitti perhekeskukselle lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen 13 500 euroa

Lions Club Äänekoski & Kotakennäs lahjoitti 50-vuotisjuhlissaan 13 500 euroa Äänekosken kaupungin Perhekeskus Kerkälle lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi. Lahjoitusta vastaanottivat kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen.

– Nöyrimmät kiitokset pyyteettömästä toiminnasta kaupunkilaisten hyväksi. Äänekoskelta löytyy varmasti harrastajia, joille raha tulee tarpeeseen, Matti Tuononen sanoo.

Kuva lahjoituskortista

– Tästä avokätisestä lahjoituksesta riittää iloa ja apua todella monelle ja pitkäksi aikaa. Lahjoituksesta pääsee osalliseksi moni äänekoskelainen lapsi ja nuori. Tukea tarvitsevilla perheillä on mahdollisuus hakea rahallista tukea lasten ja nuorten harrastuksiin perhekeskuksesta, Petri Oinonen sanoo.

Juhlassa jaettiin yhteensä 17 000 euroa vähävaraisten lapsiperheiden harrastustoimintaa tukemaan. Osa lahjoituksista osoitettiin seitsemälle järjestölle ja yhteisölle, ja suurin potti Äänekosken kaupungin perhekeskukselle, joka jakaa tukea sitä tarvitseville lapsille ja nuorille.

Lahjoitusidean isä on Lions Clubin Pekka Häyhä. Juhlassa puhujina olivat Clubin presidentti Hannu Tohola, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sekä piirikuvernööri Markku Kauppinen. Musiikista vastasi nuori Veeti Tarvainen harmonikkoineen.

Lions Club Äänekoski ja Kotakennäs on aikaisemmin lahjoittanut Äänekosken kaupungille muun muassa stipendejä koulujen ja lukion oppilaille, polkuautoja Huuhalle, sähköpianon terveyskeskukseen sekä geriatrisen ja tavallisen pyörätuolin Piilolan seniorikeskukselle.

Kuvassa LC sihteeri Timo Hiltunen, piirikuvernööri Markku Kauppinen, LC presidentti Hannu Tohola ja kaupunginjohtaja Matti Tuononen.
Juhlan musiikista vastasi Veeti Tarvainen harmonikkoineen. Tarvaisen kanssa kuvassa Äänekosken kaupungin perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen.

Lisätietoja:

Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen, 0400 115 190, petri.oinonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 4.10.2022

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023