Äänekosken kaupunki liittyy Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen 1.1.2021 alkaen

Jyväskylän kaupunki vastaa jatkossa kaikista ympäristöterveydenhuollon palveluista myös Äänekosken kaupungin alueella. Ympäristöterveydenhuollon tehtävänä on yksilöön, väestöön, eläimiin ja elinympäristöön kohdistuva terveyden edistäminen sekä sairauksien ja tapaturmien ehkäisy. 

Ympäristöterveydenhuolto huolehtii seuraavista kunnille kuuluvista tehtävistä:

 • Elintarvikevalvonta (esim. elintarvikehuoneistojen tarkastukset ja ruokamyrkytysten hoitaminen)
 • Terveydensuojeluvalvonta (esim. talousveden valvonta, koulujen tarkastukset ja sisäilma-asiat)
 • Eläinlääkintähuollon tehtävät (eläinsuojelu, eläintautivalvonta, peruseläinlääkäripalvelut ja kiireinen eläinlääkärinapu. Kiireinen eläinlääkärinapu myös virka-ajan ulkopuolella).
 • Tupakka- ja lääkelain mukaiset valvontatehtävät (esim. tupakan myyntiluvat ja asumisosakeyhtiöiden tupakointikiellot).

Äänekoskelle ei perusteta omaa toimipistettä, vaan palvelut tuotetaan Jyväskylästä samoin kuin muihin yhteistoiminta-alueen kuntiinkin. Suurin osa ympäristöterveydenhuollon palveluista voidaan hoitaa nykyään sähköisesti, puhelimitse tai paikan päällä kohteessa. Ympäristöterveydenhuollon toimipiste sijaitsee Jyväskylässä Rakentajantalolla, osoitteessa Hannikaisenkatu 17.

Eläinlääkintähuollon päiväaikaisten praktiikkapalvelujen osalta solmitaan Laukaan kunnan kanssa yhteistoimintasopimus. Eläinlääkäripalvelut hoituvat siis kuten tähänkin saakka Laukaan kunnaneläinlääkärin toimesta. Eläinsuojelu- ja eläintautivalvonnan tehtävät hoidetaan jatkossa Jyväskylästä.Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue kattaa ensi vuoden alusta alkaen 10 kunnan alueen (Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka, Uurainen ja Äänekoski).

Lisätiedot Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon palveluista: https://www.jyvaskyla.fi/ymparisto/ymparistoterveys.


Lisätietoja:
ympäristöterveyspäällikkö Hanna Yksjärvi, p. 014 266 2376, hanna.yksjarvi[at]jyvaskyla.f

Uutinen julkaistu 18.12.2020, muokattu 6.11.2023 klo 12:43

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023