Äänekosken kaupunki on mukana tukemassa Ukrainaa humanitaarisesti

Venäjän 24.2.2022 aloittama sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan ja meneillään oleva täysimittainen sota ovat aiheuttaneet suuria inhimillisiä kärsimyksiä Ukrainassa. Äänekosken kaupunki haluaa tukea Ukrainaa ja sen kansalaisia sodasta aiheutuneessa humanitaarisessa kriisissä.

Äänekosken kaupunginhallitus päätti 7.3.2022 lahjoittaa Suomen UNICEF ry:lle 20 000 euroa humanitaariseen apuun Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi. Lahjoitussumma on noin euron per asukas. Kaupunginvaltuusto myönsi asiaan määrärahan 14.3.2022. Kokouksessa todettiin, että lahjoituksella halutaan auttaa sodassa kärsivää kansaa ja näyttää, että välitämme.

Vuonna 1946 perustetulla Yhdistyneiden kansakuntien lastenjärjestöllä UNICEF:llä on laaja-alainen ja pitkäaikainen kokemus sodasta ja sen seurauksista kärsivien lasten auttamisessa. UNICEF auttoi myös Suomen lapsia vuosina 1947-1951. Ukrainasta sotaa paenneita ihmisiä on arviolta jo 2,8 miljoonaa. UNICEF on heidän tukenaan pakomatkan varrella, se on paikan päällä auttamassa ja suojelemassa lapsia sekä lähettää alueelle jatkuvasti lisää avustustarvikkeita.

UNICEF on työskennellyt Ukrainassa 25 vuotta, vuodesta 1997. Hätäaputarvikkeita oli sijoitettu jo ennen sodan leviämistä ympäri maata, jotta apu tavoittaisi maansisäiset pakolaiset. UNICEF on helmikuun lopun jälkeen toimittanut terveydenhuollon tarvikkeita lapsille ja äideille 20 sairaalaan viidellä pahiten kärsineellä alueella.

Viime viikonloppuna Ukrainaan saapui uusi hätäaputoimitus, jossa oli yhteensä 168 tonnia hätäaputarvikkeita: sairaaloissa tarvittavia kirurgisia välineitä, happikonsentraattoreita, synnytyksissä tarvittavaa välineistöä, vesi-, saniteetti- ja hygieniapakkauksia, oppimateriaaleja koululaisille ja varhaiskasvatukseen, talvivaatteita ja huopia. Hätäaputoimitusten lisäksi UNICEFilla on liikkeellä psykososiaalisen tuen, opetuksen ja varhaiskasvatuksen tiimejä auttamassa traumatisoituneita lapsia ja antamassa kouluopetusta. UNICEF on myös perustanut lastensuojelun hätäpuhelimen ja lapsiystävällisiä tiloja yleisimmille pakoreiteille naapurimaihin, jotta pakolaiset saavat apua ja lapset ja äidit turvallisia tiloja.

Maisemassa sinisiä valoja.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä, 040 823 7921, aleksi.heikkila@aanekoski.fi

UNICEF:in vapaaehtoistoiminnan päällikkö Lena Jolkkonen, 043 820 0905, lena.jolkkonen@unicef.fi

Uutinen julkaistu 16.3.2022

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023