Apua ja tukea
Keräsimme yhteen eri toimijoiden tukipalvelut Äänekosken alueella. Täältä löydät apua niin äkilliseen kriisitilanteeseen kuin ohjeita miten tehdä pysyviä muutoksia elämäntapoihin.
Keräsimme yhteen eri toimijoiden tukipalvelut Äänekosken alueella. Täältä löydät apua niin äkilliseen kriisitilanteeseen kuin ohjeita miten tehdä pysyviä muutoksia elämäntapoihin.
Tältä sivulta löydät Äänekosken terveys-, sosiaali-, ja pelastuspalvelujen toimipisteet, puhelinnumerot sekä verkkoasiointikanavat. Hyvinvointialueen puhelinvaihde 014 269 1811 (arkisin klo 7.00−18.00, viikonloppuisin klo 8.00−16.00).
Äänekosken kaupungin lasten harrastusapuraha äänekoskelaisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi. Harrastus-apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, joissa lasten harrastustoimintaan osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi hankalaa. Harrastus-apurahan myöntäminen äänekoskelaisille lapsiperheille on mahdollista eri toimijoiden lahjoituksien turvin.
Keskisuomalaiset nuoret näyttävät suuntaa. Keski-Suomen nuorisovaltuusto luovutti aloitteen puhelimista vapaista oppitunneista Keski-Suomen sivistysjohdolle. Nuorisovaltuusto esittää, että kaikissa Keski-Suomen kouluissa muutetaan järjestyssääntöjä siten, että oppitunneilla eivät puhelimet ole esillä. Äänekoskella on jo ohjeistus kännyköiden käytöstä kouluissa ja oppitunneilla.
Jonna ja Mikko Honkosen perheessä harrastetaan paljon ja koko perhe on tyytyväinen Äänekosken harrastusmahdollisuuksiin. Ison perheen lapset Jasmiina 12, Enniina 11, Jaakko 8, Eevertti 6, Oliveri 3, ja Vihtori 11 kk, ovat kaikki olleet tyytyväisiä Äänekosken kaupungin vapaa-ajan palveluihin, kouluihin ja päiväkotiin.
Vaikuta asioihin Äänekoskella! Yleisten vaalien lisäksi kunnan asukkaalla, kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä sekä sillä, joka omistaa tai hallitsee kiinteää omaisuutta kunnassa, on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa.
Äänekosken kaupunki pyrkii edistämään kaikessa toiminnassaan liikenneturvallisuutta. Toteutamme liikenneturvallisuustyötä mm. opetus- ja kasvatustoimessa, kaupunkirakennepalveluissa, nuoriso- ja liikuntapalveluissa sekä viestinnässä.
Kaikissa Äänekosken kirjastoissa on oma nepsy-hylly, josta löytyy aiheeseen liittyviä kirjoja ja tietoa nepsy-asioista.
Äänekosken kaikilla 1.-9. luokilla on käytössä Hyvää kasvua -niminen hyvinvointitaitojen opetussuunnitelma, jonka tarjoaa rakenteet ja perusteet sille, miten kouluissa voidaan systemaattisesti ja johdonmukaisesti vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Samalla voidaan ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Suuri osa hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman materiaaleista on hyödynnettävissä myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.
Anna Äänekosken kulttuuritarjonnan yllättää monipuolisuudellaan. Katso mitä lähelläsi tapahtuu seuraavaksi!