Koulujen harrastusryhmät

Legorobotteja robottikerhossa.

Harrastamisen Suomen malli Äänekoskella

Äänekoski on mukana valtakunnallisessa Harrastamisen Suomen malli -hankkeessa, joka mahdollistaa monipuolisen koulujen harrastustoiminnan Äänekoskella. Äänekoskella toteutetaan hankkeen mukaista harrastustoimintaa seitsemässä koulussa: Hietaman, Honkolan, Koiviston, Konginkankaan, Koulunmäen, Sumiaisten ja Suolahden yhtenäiskoululla.

Äänekosken koulujen harrastustoiminta toteutetaan Opetushallituksen vuosittain myöntämän valtionavustuksen turvin, ja se on ilmaista toimintaa lapsille ja nuorille. Lapset ovat vakuutettu koulun puolesta harrastusryhmien aikana.

Kaikki harrastamaan!

Harrastustoiminnan tarkoituksena on tarjota maksuton harrastusmahdollisuus kaikille Äänekosken koulujen oppilaille. Tavoitteena on lasten hyvinvoinnin lisääminen mieluisan harrastuksen kautta.

Kaikki harrastamaan -hankkeessa painotetaan lasten ja nuorten toiveiden kuulemista ja niiden kautta harrastusryhmien toteuttamista.

Harrastustoiminta järjestetään mahdollisimman pian koulupäivän päätteeksi, yleensä koulun tiloissa tai lähellä koulua klo 12-17 välillä. Harrastusryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain. 

Harrastustarjonta ja ryhmäkohtaiset ilmoittautumiset löytyvät lukuvuoden alussa Äänekosken peda.netistä. Ryhmät alkavat pyörimään pääasiassa syyskuun aikana. Lisätietoja tulee myös Wilman kautta.

Mukaan järjestämään toimintaan?

Etsimme jatkuvasti yhetistyökumppaneita harrastusryhmien järjestämiseksi. Olisiko sinulla tarjota Äänekosken kouluille Harrastamisen Suomen mallin harrastustoimintaa? Ota yhteyttä hankekoordinaattoriin. 

Huomaathan, että harrastusryhmän ohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt, mutta avustajana voi toimia myös alle 18-vuotias nuori.

Kuvakollaasi lapsista.

Lisätietoja:

Harrastamisen Suomen malli -koordinaattori
Susanna Tuhkala 
0400 115475
kaikki.harrastamaan@aanekoski.fi

Laskutus:
Toimistosihteeri
Satu Luukkainen 
0400 115499
kaikki.harrastamaan.laskutus@aanekoski.fi

Palkanmaksuasiat:
Toimistosihteeri
Katri Tabbal
0400 115 491
katri.tabbal@aanekoski.fi

Perusopetus ja koulut