Äänekoski saa SM-hiihdot 2024

Suomen Hiihtoliitto myönsi vuoden 2024 yleisen sarjan SM-hiihdot Äänekoskelle.

Äänekosken kaupungin panostus kisojen toteutumiseksi on merkittävä ja ilman kaupungin sitoutumista kisojen yhteistyökumppaniksi kisoja ei voitaisi järjestää. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti Äänekosken kaupunki sitoutuu vuoden 2024 hiihdon SM-kilpailujen järjestämiseen liittyvään yhteistyöhön Äänekosken Huima ry:n kanssa siten, että kaupungille tulevat kokonaiskustannukset ovat yhteensä enintään 100 000 euroa.
Hiihtäjiä vuoden 2019 kisoissa.

Myös Äänekosken Huiman talkootyöllä on merkittävä rooli kaikissa kisojen järjestelyyn liittyvissä hankkeissa, mikä on merkittävä kustannuksia laskeva tekijä. Päävastuun SM-kisojen järjestelyistä kantaa Äänekosken Huiman hiihtojaosto, joka toimii yhteistyössä Äänekosken kaupungin kanssa.

Äänekosken kaupunki hyötyy televisioiduista kisoista erityisesti positiivisen näkyvyyden muodossa ja se vahvistaa myös kaupunkistrategian Äänekoski-ilmiön mukaisesti monipuolista tapahtumatoimintaa.

Kuvia hiihtokisoista vuodelta 2019.

– Hienoa, että Äänekoski ja etenkin Äänekosken Huima koetaan Hiihtoliitossa luottamuksen arvoiseksi yhteistyökumppaniksi. Edellinen Äänekoskella järjestetty SM-hiihtotapahtuma oli suurmenestys mitattuna millä tahansa mittarilla, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Edellisen kerran SM-kilpailut järjestettiin paikkakunnalla kolme vuotta sitten. Kisat olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Massatapahtuman järjestämisestä on vankkaa kokemusta ja vuoden 2019 kisat keräsivät runsaasti yleisöä ja toivat Äänekoskelle laajaa näkyvyyttä. Myös Äänekosken hiihto-olosuhteet ovat parantuneet kolmen vuoden takaisesta.

– Uskon, että yhdessä me onnistumme jälleen rakentaman loistavan tapahtuman, Tuononen lisää.

SM-hiihtojen tarkempi ajankohta ja matkat päätetään kesällä 2023.

Hiihtäjiä vuoden 2019 kisoissa.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä, 040 823 7921, aleksi.heikkila@aanekoski.fi

(Kuvat vuoden 2019 SM-hiihdoista: Ella Tuovinen)

Muokattu 23.9.2022