Äänekoski saa SM-hiihdot 2024

Suomen Hiihtoliitto myönsi vuoden 2024 yleisen sarjan SM-hiihdot Äänekoskelle.

Äänekosken kaupungin panostus kisojen toteutumiseksi on merkittävä ja ilman kaupungin sitoutumista kisojen yhteistyökumppaniksi kisoja ei voitaisi järjestää. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti Äänekosken kaupunki sitoutuu vuoden 2024 hiihdon SM-kilpailujen järjestämiseen liittyvään yhteistyöhön Äänekosken Huima ry:n kanssa siten, että kaupungille tulevat kokonaiskustannukset ovat yhteensä enintään 100 000 euroa.
Hiihtäjiä vuoden 2019 kisoissa.

Myös Äänekosken Huiman talkootyöllä on merkittävä rooli kaikissa kisojen järjestelyyn liittyvissä hankkeissa, mikä on merkittävä kustannuksia laskeva tekijä. Päävastuun SM-kisojen järjestelyistä kantaa Äänekosken Huiman hiihtojaosto, joka toimii yhteistyössä Äänekosken kaupungin kanssa.

Äänekosken kaupunki hyötyy televisioiduista kisoista erityisesti positiivisen näkyvyyden muodossa ja se vahvistaa myös kaupunkistrategian Äänekoski-ilmiön mukaisesti monipuolista tapahtumatoimintaa.

Kuvia hiihtokisoista vuodelta 2019.

– Hienoa, että Äänekoski ja etenkin Äänekosken Huima koetaan Hiihtoliitossa luottamuksen arvoiseksi yhteistyökumppaniksi. Edellinen Äänekoskella järjestetty SM-hiihtotapahtuma oli suurmenestys mitattuna millä tahansa mittarilla, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Edellisen kerran SM-kilpailut järjestettiin paikkakunnalla kolme vuotta sitten. Kisat olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Massatapahtuman järjestämisestä on vankkaa kokemusta ja vuoden 2019 kisat keräsivät runsaasti yleisöä ja toivat Äänekoskelle laajaa näkyvyyttä. Myös Äänekosken hiihto-olosuhteet ovat parantuneet kolmen vuoden takaisesta.

– Uskon, että yhdessä me onnistumme jälleen rakentaman loistavan tapahtuman, Tuononen lisää.

SM-hiihtojen tarkempi ajankohta ja matkat päätetään kesällä 2023.

Hiihtäjiä vuoden 2019 kisoissa.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä, 040 823 7921, aleksi.heikkila@aanekoski.fi

(Kuvat vuoden 2019 SM-hiihdoista: Ella Tuovinen)

Uutinen julkaistu 23.6.2022, muokattu 23.9.2022 klo 10:26

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023