"Äänekoski voisi olla yrittäjyyskasvatuksen pääkaupunki"

Keski-Suomen Vuoden 2023 yrittäjyyskasvattaja -tunnustusta juhlittiin puhein ja kiitoksin

Ryhmäkuva.
Äänekosken kaupungin pitkäjänteistä yrittäjyyskasvatusta ja Mika Matilaisen Keski-Suomen Vuoden 2023 yrittäjyyskasvatuksen YES Agentti -tunnustusta juhlittiin suurella joukolla eilen 12.2.2024 lukiolla.

Yrittäjyyskasvatuksen kehittäjänä Mika Matilainen tekee työtään täydestä sydämestään ja valtavalla palolla ja innolla. Palkitsemisperusteissa todetaan, että YES Agentti - yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustus myönnetään henkilölle, joka mm. omaa myönteisen asenteen ja innostaa muita mukaan.

Valtakunnallisen YES ry:n varapuheenjohtaja Petrikki Tukiainen totesi, että YES-verkosto tekee työtä, jotta olisi mahdollisimman monta Äänekosken kaltaista paikkaa, jossa yrittäjyyskasvatukseen todella panostetaan.

Tukiainen kiittää, että Äänekoskella on pitkään rakennettu ymmärrystä yrittäjyyskasvatuksesta ja se on osa kaupunkistrategiaa. Äänekoskella on rakennettu yrittäjyyskasvatuksen ekosysteemiä ja ihmiset haluavat tulla mukaan. Täällä on intoa ja energiaa sekä resurssia toteuttamiselle. 

– Mika Matilainen on neljän i:n opettaja, enkä puhu nyt ylioppilastodistuksesta. Hän on innostuva ja innostava, inspiroitunut ja inspiroiva, kaupunginjohtaja Matti Tuononen totesi onnittelupuheessaan. 

– Mika on ihan vaarallinen värkki, koska syttyy itsestään. Intoa ja paloa riittää, opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä komppasi.

Mika Matilainen ja Petrikki Tukiainen.

Pitkäjänteistä ja strategista yrittäjyyskasvatustyötä

Äänekoskella visioitiin yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelmaa jo vuonna 2012, ja sitä Mika Matilainen lähti myöhemmin kehittämään. Petrikki Tukiainen kiittää, kuinka Äänekoskella on tavoitteellisia suunnitelmia, joita on lähdetty toteuttamaan yhdessä.

– Äänekosken yrittäjyyskasvatus kehittyy, voi hyvin ja menee eteenpäin, Matilainen toteaa. 

– Tätä työtä tehdään Äänekosken lasten ja nuorten ja heidän tulevaisuutensa eteen. Ja kaupungin elinvoimaisuuden eteen. Äänekoski voisi olla yrittäjyyskasvatuksen pääkaupunki.

Ilman äänekoskelaisia yrityskummeja, tehtaita ja yhteistyökumppaneita yrittäjyyskasvatus ei olisi mahdollista. 

Ryhmäkuva.
Puupatsas.

Juhlaan tervehdyksensä toivat myös Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Vainikainen ja Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen. Yrittäjäyhdistys antoi Matilaiselle upean puuveistospalkinnon kiitoksena hänen merkittävästä työstään yrittäjyyskasvatuksen kehittäjänä.

Nuorten NYT-verkoston tervehdyksessä Harri Paltila totesi, että palkinto meni täysin oikeaan osoitteeseen. Hän muistutti, että yrittäjyyskasvatuksella voidaan vahvistaa nuorten positiivista suhtautumista työelämään.

Kansanedustajavieraiksi saatiin keskisuomalaiset kansanedustajat Sinuhe Wallinheimo ja Petri Honkonen. Myös Wallinheimo peräänkuulutti, että Suomessa nuorten arvostus työtä kohtaan pitää saada nousemaan. 

–  Teet arvokasta työtä Mika. Sinut pitäisi kopioida joka puolelle, Wallinheimo totesi.

Yleisöä.

Lisätietoja:

Lue lisää Äänekosken yrittäjyyskasvatuksesta.

Yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja
Mika Matilainen
040 624 0406
mika.matilainen@aanekoski.fi

YES ry:n toiminnanjohtaja
Sanna Lehtonen
045 357 2716
sanna@yesverkosto.fi
www.yesverkosto.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 13.2.2024 klo 12:59

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023