Äänekosken kaupungin kesätyönuoret tekivät upeaa työtä

Kaksi nuorta siivoaa istutuksia kaupungintalon edessä.
Äänekosken kaupungin kesätyökesä sujui erinomaisesti. Tänä kesänä Äänekosken kaupunki työllisti 133 nuorta erilaisiin työtehtäviin joko kahden tai neljän viikon ajaksi. Suuret kiitokset kaikille kesätyöntekijöillemme mahtavasta kesästä!

– Etenkin piha-alueiden hoidosta Äänekosken kaupunki sai tänä kesänä kiitosta kesätyönuorten ansiosta. Panostus viheralueiden hoitoon huomattiin ja erityisesti Rantapuiston siisteys sai kiitosta, kesätyöohjaaja Outi Ojanen iloitsee.

Kesätyöjakson jälkeen nuorille lähetettiin linkki sähköiseen palautelomakkeeseen ja lähes puolet kesätyöntekijöistä on jo vastannut kyselyyn. Valtaosa koki työn vastanneen odotuksia ja useassa palautteessa kehuttiin yksiköissä annettua perehdytystä ja ohjausta. Moni oli myös tyytyväinen lyhyeen työmatkaan. Nuoria pyydettiin antamaan kesätyöjaksolle kouluarvosana ja vastausten keskiarvo on 8,48.

Kaupunki tarjosi kesätöitä kaikille halukkaille 9. luokan päättäville äänekoskelaisille nuorille: hakijoita oli 125, joista 108 nuorta työllistettiin, kahdeksan hakijaa työllistyi mieluummin kesätyösetelillä yritykseen/yhdistykseen ja kolme hakijaa työllistyi mieluummin kesäyrittäjyyssetelillä.

Kaupunki työllisti kesätyöhön myös vanhempia, peruskoulun jo päättäneitä nuoria. Hakijoita oli yhteensä 105, joista 25 nuorta työllistettiin.

– Tänä kesänä pääpaino kesätyöllistämisessä oli puistotöissä ja kaupungin yleisilmeen siisteydestä huolehti kesän aikana yhteensä 65 nuorta. Lisäksi nuoria työskenteli varhaiskasvatuksessa (36 henkilöä), opetus- ja nuorisotoimessa (21), kirjastoissa ja taidemuseossa (5) ja uimahalleissa (4).

– Kokonaan uutena työtehtävänä tänä kesänä oli ohjaajan työ Huuhan skeittipaikalla ja ensi kesänä tarkoituksena on saada paikalle lainattavia skeittilautoja, Ojanen kertoo.

Kesätyönuorten työmatka pystyttiin huomioimaan osassa tehtävistä, esim. päiväkoteihin saatiin aika hyvin sijoitettua kesätyöntekijöitä lähellä asuvista nuorista. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskenteli Äänekosken keskusta-alueella (95 henkilö), Suolahdessa oli 25 kesätyöntekijää, Konginkankaalla seitsemän ja Sumiaisissa viisi.

Kaksi nuorta trimmerien kanssa.

Äänekosken nuorilla on erinomaiset valmiudet kesäyrittäjyyteen

Äänekosken kaupungin myöntämän kesäyrittäjyyssetelin suosio on kasvanut joka vuosi. 250 euron arvoisia kesäyrittäjyysseteleitä myönnettiin tänä vuonna 86 kpl ja suurin osa (39) vanhemmille 2005-2006 -syntyneille nuorille. Suosittuja aloja olivat mm. puutarhanhoito, marjanpoiminta, kotiapu ja leivonta. Myös kesäyrittäjyyssetelin saaneilta nuorilta saatu palaute pääosin positiivista ja moni aikoo jatkaa toimintaa myös ensi kesänä.

– Suurimmalla osalla yritystoiminnasta raportoineista ansiot olivat 300-500 euroa, muutama ahkeroi yli 2 000 euron tuloksen. Moni nuori toimi yrittäjänä jo viime kesänä ja hyvin menestyneet jatkoivat samalla konseptilla. Osa muokkasi toimintaa esim. lisäämällä uusia palveluita tai panostamalla markkinointiin. Äänekosken yrittäjyyskoulutus ja -kasvatus antaa kyllä nähtävästi erinomaiset valmiudet kesäyrittäjyyteen, Ojanen toteaa.

Lisäksi Äänekosken kaupunki myönsi 11 työnantajalla kesätyösetelin, jonka arvo on työsuhteen kestosta riippuen 250 tai 400 euroa. Työnantajat kesätyöllistivät kaupungin tuella yhteensä 38 nuorta.

Ensi vuoden kesätyökampanjasta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa tammi-helmikuussa.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen kyselee kesätyöntekijän kuulumisia Rantapuistossa.

Lisätietoja:

Työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 1.9.2023 klo 13:22

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023