Äänekosken kaupungin kesätyönuoret tekivät upeaa työtä

Kaksi nuorta siivoaa istutuksia kaupungintalon edessä.
Äänekosken kaupungin kesätyökesä sujui erinomaisesti. Tänä kesänä Äänekosken kaupunki työllisti 133 nuorta erilaisiin työtehtäviin joko kahden tai neljän viikon ajaksi. Suuret kiitokset kaikille kesätyöntekijöillemme mahtavasta kesästä!

– Etenkin piha-alueiden hoidosta Äänekosken kaupunki sai tänä kesänä kiitosta kesätyönuorten ansiosta. Panostus viheralueiden hoitoon huomattiin ja erityisesti Rantapuiston siisteys sai kiitosta, kesätyöohjaaja Outi Ojanen iloitsee.

Kesätyöjakson jälkeen nuorille lähetettiin linkki sähköiseen palautelomakkeeseen ja lähes puolet kesätyöntekijöistä on jo vastannut kyselyyn. Valtaosa koki työn vastanneen odotuksia ja useassa palautteessa kehuttiin yksiköissä annettua perehdytystä ja ohjausta. Moni oli myös tyytyväinen lyhyeen työmatkaan. Nuoria pyydettiin antamaan kesätyöjaksolle kouluarvosana ja vastausten keskiarvo on 8,48.

Kaupunki tarjosi kesätöitä kaikille halukkaille 9. luokan päättäville äänekoskelaisille nuorille: hakijoita oli 125, joista 108 nuorta työllistettiin, kahdeksan hakijaa työllistyi mieluummin kesätyösetelillä yritykseen/yhdistykseen ja kolme hakijaa työllistyi mieluummin kesäyrittäjyyssetelillä.

Kaupunki työllisti kesätyöhön myös vanhempia, peruskoulun jo päättäneitä nuoria. Hakijoita oli yhteensä 105, joista 25 nuorta työllistettiin.

– Tänä kesänä pääpaino kesätyöllistämisessä oli puistotöissä ja kaupungin yleisilmeen siisteydestä huolehti kesän aikana yhteensä 65 nuorta. Lisäksi nuoria työskenteli varhaiskasvatuksessa (36 henkilöä), opetus- ja nuorisotoimessa (21), kirjastoissa ja taidemuseossa (5) ja uimahalleissa (4).

– Kokonaan uutena työtehtävänä tänä kesänä oli ohjaajan työ Huuhan skeittipaikalla ja ensi kesänä tarkoituksena on saada paikalle lainattavia skeittilautoja, Ojanen kertoo.

Kesätyönuorten työmatka pystyttiin huomioimaan osassa tehtävistä, esim. päiväkoteihin saatiin aika hyvin sijoitettua kesätyöntekijöitä lähellä asuvista nuorista. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskenteli Äänekosken keskusta-alueella (95 henkilö), Suolahdessa oli 25 kesätyöntekijää, Konginkankaalla seitsemän ja Sumiaisissa viisi.

Kaksi nuorta trimmerien kanssa.

Äänekosken nuorilla on erinomaiset valmiudet kesäyrittäjyyteen

Äänekosken kaupungin myöntämän kesäyrittäjyyssetelin suosio on kasvanut joka vuosi. 250 euron arvoisia kesäyrittäjyysseteleitä myönnettiin tänä vuonna 86 kpl ja suurin osa (39) vanhemmille 2005-2006 -syntyneille nuorille. Suosittuja aloja olivat mm. puutarhanhoito, marjanpoiminta, kotiapu ja leivonta. Myös kesäyrittäjyyssetelin saaneilta nuorilta saatu palaute pääosin positiivista ja moni aikoo jatkaa toimintaa myös ensi kesänä.

– Suurimmalla osalla yritystoiminnasta raportoineista ansiot olivat 300-500 euroa, muutama ahkeroi yli 2 000 euron tuloksen. Moni nuori toimi yrittäjänä jo viime kesänä ja hyvin menestyneet jatkoivat samalla konseptilla. Osa muokkasi toimintaa esim. lisäämällä uusia palveluita tai panostamalla markkinointiin. Äänekosken yrittäjyyskoulutus ja -kasvatus antaa kyllä nähtävästi erinomaiset valmiudet kesäyrittäjyyteen, Ojanen toteaa.

Lisäksi Äänekosken kaupunki myönsi 11 työnantajalla kesätyösetelin, jonka arvo on työsuhteen kestosta riippuen 250 tai 400 euroa. Työnantajat kesätyöllistivät kaupungin tuella yhteensä 38 nuorta.

Ensi vuoden kesätyökampanjasta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa tammi-helmikuussa.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen kyselee kesätyöntekijän kuulumisia Rantapuistossa.

Lisätietoja:

Työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 1.9.2023 klo 13:22

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023