Lapset pääsivät vaikuttamaan - Äänekosken uusi teemapuisto nimettiin Rantaviidakoksi!

Äänekoskella kasvamme kanssasi!

Istutusta.
Äänekosken kaupungin kesällä valmistuvalle teemapuistolle on valittu lasten ehdottama nimi: Rantaviidakko! Äänekosken kaupungin uusi leikkipuisto on malliesimerkki lasten osallistamisesta kaupunkisuunnitteluun ja lapsiystävällisestä kaupungin kehittämisestä. Lasten aito osallisuus varmistaa, että puistosta tulee todella lasten oma paikka!

Idea teemapuistosta on lähtenyt alun perin lapsilta ja asukkaat ovat saaneet vaikuttaa puiston teemaan ja sijaintiin vastaamalla asukaskyselyihin. Lisäksi lapset ovat saaneet esittää toiveita leikkivälineistä ja lapsiraati äänesti mieluisimman kokonaisuuden osana välineiden kilpailutusta.

Lapsilta kerättiin leikkipuistolle nimiehdotuksia ja niitä saatiin noin 160 kpl. Raati valitsi nimeksi Rantaviidakon. Perusteluina nimelle oli, että ”ranta” viittaa puiston sijaintiin Äänekosken Rantapuistossa. Ranta tarkoittaa maan ja veden rajaa, josta mielikuvitus voi viedä vedenalaiseen maailmaan - mikä oli puiston toinen teema. Samalla ”viidakko” on toinen teema, jonka lapset ovat puistolle valinneet.

Lapsilta tuli mahtavia, tarinallisia ja lennokkaitakin nimiehdotuksia ja monessa muussakin ehdotuksessa toistui viidakko-sana. Oivaltavasti myös Tarzan ja seikkailu mainittiin!

Istutusta, lapset kastelee istutuksia.

Lapset mukaan istutushommiin

Mikonpuiston päiväkodin Mettiäisten ryhmän lapsia pääsi osallistumaan myös leikkipuiston istutustöihin. Lapset saivat istuttaa paikalle muistoksi oman rinneangervo-pensaan, joka on pitkäikäinen kasvi. Kohteen istutuksista vastaa Päivin Puska ja Pensas ja yrittäjä Päivi Kautto otti mielellään lapset mukaan hommiin.

Kylmä kevät on viivästyttänyt puiston rakentamista. Rantaviidakko valmistuu kesän aikana, mutta se ei ehdi valmiiksi ensi lauantain 8.6.2024 Äänekoski Äksön -tapahtumaan. Valitettavasti rakenteilla olevassa leikkipuistossa on tehty ilkivaltaa ja yksi leikkiväline on rikottu. Äänekosken kaupunki muistuttaa, että rakennustyömaalle meneminen on kielletty ja alueella on kameravalvonta.

Äänekosken kaupunki tiedottaa, kun Rantaviidakko on pienille ”tarzaneille” valmis leikkiin!

Uusi teemapuisto on syntynyt vahvasti lapsia kuunnellen ja osallistaen. Unelmien teemapuiston toteuttamiseen kaupunki on budjetoinut 400 000 euroa.

Äänekosken kaupunki toimii alustana asukkaidemme hyvälle ja omannäköiselle elämälle sekä elinikäiselle kehittymiselle - huomioiden erityisesti lapset ja nuoret. Kehitämme terveellistä, turvallista ja viihtyisää elinympäristöä. Tavoitteena on, että meillä asuu Suomen tyytyväisimmät ihmiset. Äänekoskella kasvamme kanssasi!

LISÄTIETOJA:

Kehityspäällikkö Tanja Sulin
050 440 0813
tanja.sulin@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 18.6.2024 klo 14:40

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.