Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Ilmakuva laskettelurinteisiin.
Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Uusi kolmas rinne keräsi heti avaamisesta lähtien useita laskijoita ja rinnettä luonnehdittiin erittäin hyväksi ja mukavaksi laskea. Uutta rinnettä on kuvattu myös parhaimmiksi mitä etelästä löytyy upean profiilinsa ja hyvän viettävyyden ansiosta. Äänemäki onkin vahvistunut monipuoliseksi ja hauskaksi yhä useampia palvelevaksi rinnekeskukseksi.

– Suurimmalla osalla rinnesäännöt vaikuttavat olevan hyvin hallussa. Hissikäyttäytymisessä olisi tärkeää kuitenkin muistaa, ettei sivuun vedättäminen ole sallittua, Ski Patrolina avajaispäivänä toiminut Petri Aaltonen muistuttaa. 

– On myös syytä huomioida, että rajatun rinnealueen ulkopuolella voi olla kiviä, lumetusjärjestelmään kuuluvia venttiilejä, jotka ovat tällä hetkellä lumen alla piilossa. Tämän vuoksi merkityn rinnealueen ulkopuolella laskeminen on ehdottomasti kielletty turvallisuusriskin vuoksi.

Uusi hissi on hankittu Äänemäkeen Kuopiosta Puijolta. Hissi palvelee alkuun kulkua kaikille kolmelle rinteelle. Toistaiseksi rinnettä pääsee nousemaan vain uudemmalla hissillä. Vanhempaan tehdään vielä viimeisiä kunnostuksia ennen sen käyttöönottoa kaudelle. 

Uuden hissin käyttäjät pääsevät mukavan rinteen lisäksi nauttimaan upeista maisemista yläasemalla. Rinteessä laskenut Jaana Savolainen kuvaili rinteen maisemien vetävän vertoja jopa Kuusamon rinteisiin. 

– Uusi rinne on myös erittäin hyvä lautailijoille, Savolainen lisää.

Äänemäessäkin toimiva hiihdonopettaja Joona Järvikallio kertoo rinteen uudistuksen olleen odotettu. 

– Uudistus monipuolistaa keskuksen tarjontaa, sillä rinne sopiikin myös aivan aloittaville laskijoille ja kokeneemmatkin laskijat kehuivat päivän aikana uutta rinnettä. Uusi rinne tuo mahdollisuuksia myös hiihtokoulujen pitämiseen ja koululaisryhmien laskettelupäiviin aloittelijaystävällisemmän profiilin ansiosta.

Rinnevastaava Jorma Kiviranta kertoo kehuja sadelleen laskijoilta. Kiviranta kertoo olevansa äärimmäisen  tyytyväinen uudistukseen.

– Vajaan kymmenen vuoden projekti on saatu rinteen ja hissin osalta päätökseen ja se tuntuu todella hyvälle. Kun lumetusjärjestelmä vielä saadaan uudistettua, on Äänemäki erinomainen lähikeskus, ehkä jopa paras koko Etelä-Suomessa, Kiviranta toteaa.

Tammikuun alussa järjestetään Äänemäessä uuden rinteen viralliset vihkiäiset. Tapahtumassa on luvassa myös monenlaista mukavaa ohjelmaa.

Ilmakuva rinteistä ilta-aikaan.
Väkeä laskettelemassa.
Nainen Äänemäki-paita päällään.

Lisätietoja:

Vs. kulttuuri- ja liikuntajohtaja
Jukka-Pekka Pohjolainen
0400 189 263
jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Seuran toiminnanjohtaja
Henna Salonvaara
044 9851139
henna.salonvaara.au@gmail.com

Seuraa Äänemäen tiedotusta Äänekosken Urheilijoiden sivuilta: https://www.aanekoskenurheilijat.fi/aanemaki/

Uutinen julkaistu , muokattu 18.12.2023 klo 17:11

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023