Vuoden nuori ja Vuoden aikuinen kannustavat esimerkillään toimimaan ja vaikuttamaan

Emma Pellinen, Väinö Miettinen ja Petri Oinonen.
Nuorten Suomi ry palkitsi Äänekoskelta Vuoden nuoren Väinö Miettisen ja Vuoden aikuisen Emma Pellisen

Äänekosken Vuoden nuori Väinö Miettinen on aktiivinen nuori, joka on monessa mukana vaikuttamassa ja tekemässä. 16-vuotias konginkankaalainen on mm. opiskelujen ohessa aktiivinen 4H-yrittäjä. Miettisen yritys tarjoaa leivonnaisia.

– Väinö on luottonuori monessa asiassa. Omalla esimerkillään hän kannustaa myös muita nuoria, perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen sanoo.

Äänekoskella nuorilla on monia mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua. Miettinen on toiminut esimerkiksi aktiivisena myös Konginkankaan nuorisotilojen talotoimikunnassa, vetänyt kerhoja sekä toiminut seurakunnan nuorten vaikuttajaryhmässä.

Miettisen tulevaisuuden haaveena on perustaa oma ravintola.

Nuorten Suomi ry on nuorten toimijuutta ja vaikuttamista edistävä järjestö, joka tarjoaa nuorille innostavia tekemisen, oppimisen ja vaikuttamisen paikkoja. Vuoden nuori on 14–19-vuotias, aktiivinen nuori tai saman ikäisten nuorten ryhmä, joka osallistuu vapaaehtoiseen toimintaan, edistää nuorten asioita omassa elinpiirissään sekä kannustaa myös muita toimimaan.

4H on vahva toimija Äänekoskella

Emma Pellinen alkoi luotsaamaan Äänekosken 4H-yhdistystä jo yli kymmenen vuotta sitten. Vuoden aikuinen -tunnustus on kiitos ahkerasta ja ansiokkaasta toiminnasta Äänekosken nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi.

– Äänekosken 4H järjestää kerhoja, leirejä ja koulutuksia. Meillä on peräti 60 4H-yrittäjänuorta. Viime vuonna työllistimme 83 nuorta ja palkkoja maksettiin noin 30 000 euroa, tänä vuonna jopa 40-50 000 euroa, Pellinen kertoo.

– Äänekosken kaupungin ja 4H:n yhteistyö onkin tiivistynyt entisestään ja etenkin äänekoskelaisten nuorten kesäyrittäjyydessä yhteistyötä tarvitaan ja tuemme toinen toisiamme. Kaupungin panostus 4H:n kautta menee suoraan meidän nuorille. 4H:lla on vahvaa toimintaa ympäri kaupunkia ja varsinkin viheralueilla järjestetään paljon kerhotoimintaa, Oinonen sanoo.

Emma Pellinen ja Väinö Miettinen palkittiin Jyväskylässä järjestetyssä valtakunnallisessa juhlassa.

Lisätietoja:

Perhekeskuskoordinaattori
Petri Oinonen
0400 115 190
petri.oinonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 5.12.2023 klo 11:28

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023