Uusi perhekeskuskoordinaattori aloitti

”On ollut hienoa seurata, kuinka täällä on suunnitelmista päästy konkretiaan ja sitä työtä pääsen nyt jatkamaan”

– Koen, että suurin työmaani on yhteistyön johtaminen. Tavoitteena on, että kaikilla lasten ja nuorten ja perheiden kanssa työskentelevillä olisi yhteinen toimintamalli niin, että olemme kokonaisuus heidän ympärillään, Äänekosken kaupungin uusi perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen sanoo. – Lasten ja perheiden ympärillä olevien ihmisten pitää potkia palloa samaan maaliin.
Uusi työntekijä työhuoneessaan.

Petri Oinosella (sosionomi YAMK) on monipuolinen työkokemus. Hän on työskennellyt muun muassa Muuramen nuorisotoimen johtajana, Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluissa ja lastensuojelussa sekä tehnyt asiantuntijatyötä. Oinonen on ollut mukana sote-uudistukseen liittyvissä hankkeissa vastaamassa lasten ja perheiden sekä lastensuojelun toiminnasta ja ollut vetämässä perhekeskustoiminnan pilotteja sekä Keski-Suomessa että valtakunnallisesti. Viimeksi Oinonen oli Jyväskylässä SOS-Lapsikylän säätiön erityisen ja vaativan tuen lastensuojeluyksikön johtajana.

– Keski-Suomen perhekeskuskoordinaattorina olen käynyt ensimmäistä kertaa Äänekoskella vuonna 2016 ja tutustunut jo silloin kaupungin toimijoihin, Oinonen kertoo. – Silloin tänne perustettiin perhekeskuskoordinaattorin virka ja työssä aloitti Elina Lämsä, jonka seuraaja nyt olen. On ollut hienoa seurata, kuinka täällä on suunnitelmista päästy konkretiaan ja sitä työtä pääsen nyt jatkamaan.

Virkanimikkeestä huolimatta perhekeskuskoordinaattorin vastuulla on perhekeskuksen lisäksi koko Äänekosken kaupungin nuorisotyö. Alaisia on 12, joista 11 on nuorisopuolelta. Äänekoskella on yksi perhekeskus ja neljä nuorisotilaa ympäri Äänekoskea. Oinonen iloitsee siitä, että keskustaan uuden koulun yhteyteen saadaan myös uudet nuorisotilat.

– Myös se, että Äänekosken kaupunki kesätyöllistää kaikki halukkaat peruskoulunsa päättävät, on huikea juttu ja iso satsaus verrattuna mihin tahansa muuhun kaupunkiin Suomessa, Oinonen sanoo.

Oinonen on olut mukana rakentamassa sote-uudistusta ja hän näkee muutoksen enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. – Etenkin pienille kunnille se tuo kaivattuja leveämpiä hartioita vaikkapa rekrytointihaasteisiin.

Oinonen asuu Jyväskylässä ja perheeseen kuuluu kolme kouluikäistä lasta.

Lisätietoja:

Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen, 0400 115 190, petri.oinonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 17.2.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023