Elinkeinopalvelut muutti kaupungintalolle 

Business Äänekoski -palvelut samasta rakennuksesta

Ryhmäkuva.
Äänekosken kaupungin elinkeinopalveluiden toimipiste oli parin vuoden ajan Koskikeskuksen toisessa kerroksessa. Helmikuun alusta alkaen elinkeinopalveluiden yksikkö on muuttanut takaisin kaupungintalolle ja palvelee nyt alakerrassa. Voit varata ajan yritysneuvontaan verkosta tai soittamalla. Noudamme asiakkaat aina kaupungintalon aulasta ja ohjaamme oikeaan paikkaan.

Business Äänekoski yrittäjien ja yritysten palveluksessa

Äänekosken kaupungin elinkeino- ja kilpailukyky -yksikkö toimii elinkeino- ja työllisyyspalveluiden tuottajana Äänekosken alueella. Business Äänekoski on Äänekosken kaupungin alabrändi, jossa toimii kokoelma elinvoimayksikön ja muiden yksiköiden osaajia palveluksessanne. 

Meiltä löydät yritysneuvojat ja muut yrityksen toiminnan kehittämisen apuna toimivat henkilöt. Business Äänekoski tarjoaa maksuttomia palveluita yritystoimintaa suunnitteleville ja aloittaville yrittäjille, toimiville yrityksille sekä Äänekoskelle sijoittuville yrityksille. Palvelutarpeet pyritään kartoittamaan aina tarpeen mukaan ja asiakas ohjataan tarvittaessa eteenpäin sopivalle asiantuntijalle.

Yritysneuvonta auttaa tehokkaasti – katsaus viime vuoden lukuihin

Äänekosken kaupunki haluaa panostaa yrittäjiin ja sen vuoksi yrittäjiä palvelee kaksi yritysneuvojaa. Yritysneuvojat Esa Lehmonen ja Vesa Alakärppä ovat yrittäjien palveluksessa yritysten elinkaaren kaikissa vaiheissa. 

Vesa Alakärppä kertoo, että viime vuosi oli tilastojen valossa vilkkaampi kuin edellinen. Vuonna 2023 Äänekoskelle perustettiin 82 uutta yritystä, joista noin puolet perustettiin Business Äänekosken yritysneuvonnan kautta. Toiminnan lopetti 56 yritystä, jolloin uusien yritysten nettolisäys oli 26, joka on hieman enemmän kuin viime vuonna. 

Yrityksiä perustettiin edellisen vuoden tapaan eniten rakennusalalle. Seuraavaksi suurimpia toimialoja uusien yritysten joukossa olivat tukku- ja vähittäiskauppa, ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta sekä terveys- ja sosiaalipalveluja tarjoavat yritykset.

Järjestämme monipuolisia tapahtumia

Business Äänekoski järjestää erilaisia webinaareja, info- ja verkostoitumistilaisuuksia sekä tapahtumia yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Alkuvuonna on järjestetty lukuisia tapahtumia yrittäjille ja osallistujia tilaisuuksiin on ollut mukavasti. 

– Erityisesti perinteinen Yrittäjien ystävänpäivän aamupala ja hiilijalanjäljen laskentatyöpaja saivat hyvää palautetta osallistujilta, yritysneuvojat toteavat.

Etätyötila ÄäneHub vastaa moniin tarpeisiin

Piilolanniemessä POKE:n tiloissa sijaitseva ÄäneHub on maksuton etätyötila. ÄäneHubia voivat käyttää niin yrittäjät kuin kaupungin asukkaatkin tarpeidensa mukaisesti. Etätyötiloja on eri käyttötarpeisiin sekä lisäksi ÄäneHubilta on mahdollista varata neuvottelutilat, joita voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta myynti@poke.fi. 

Business Äänekosken yritysneuvojat palvelevat myös ÄäneHubilla ja heidät voikin tavata paikan päällä ilman ajanvarausta tiistaiaamuisin klo 8.00-10.00 välisenä aikana. 

ÄäneHub on Äänekosken kaupungin ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston yhteistyössä tarjoama palvelu.

Ajankohtaiset tapahtumat sekä ajanvarauksen maksuttomiin palveluihimme löydät osoitteesta businessaanekoski.fi.

Lisätietoja:

Elinvoimajohtaja
Sari Åkerlund
050 598 7447
sari.akerlund@aanekoski.fi

Yritysneuvoja
Esa Lehmonen
040 156 2583
esa.lehmonen@aanekoski.fi

Yritysneuvoja
Vesa Alakärppä
040 668 1978
vesa.alakarppa@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 19.3.2024 klo 10:06

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023