Keski-Suomen hyvinvointialueen vammaispalveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa – Hae mukaan asiakasosallisuusryhmään!

Keski-Suomen hyvinvointialueen logo.
Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden vammaispalveluita ryhdytään kehittämään yhdessä asiakkaiden kanssa. Elokuussa käynnistyvä vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmä etsii jäseniä koko Keski-Suomen alueelta.

Asiakasosallisuusryhmään voivat hakea henkilöt, joille on myönnetty vammaispalveluita. Asiakasosallisuusryhmä tuo vammaispalveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen palvelun käyttäjien kokemuksen ja äänen. Tarkoituksena on saada eri puolilla Keski-Suomea asuvien vammaispalveluiden asiakkaita mukaan.

Jokaisessa asiakasosallisuusryhmän kokoontumisessa on aina etukäteen sovittu teema, jota käsitellään. Asiakasosallisuusryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa etäyhteyksin tai paikan päällä kokoontuen. Yhden tapaamisen kesto on enintään 2 tuntia kerrallaan. Asiakasosallisuusryhmä on vapaaehtoistoimintaa, joten jäsenille ei makseta palkkiota. Ryhmään voi osallistua avustajan tai tukihenkilön kanssa.

Asiakasosallisuusryhmässä on yhteensä 10 jäsentä. Jäsenvalintoja tehdessä etusijalla ovat hakijat, jotka eivät tällä hetkellä ole jäseninä muissa vaikuttamistoimielimissä. Ryhmän toimintaan sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, jotta mahdollisimman moni pääsee osallistumaan asiakasosallisuusryhmän toimintaan. Ryhmän vetäjinä toimivat vammaispalveluohjaaja Minna Kaipainen ja vammaispalveluiden sosiaaliohjaaja Karoliina Kosmaa.

Näin haet mukaan vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmään

Jos olet kiinnostunut osallistumaan asiakasosallisuusryhmän toimintaan, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostiviestinä 22.7.2023 mennessä ja kerro, miksi haluat olla kehittämässä vammaispalveluita. Lähetä sähköpostisi osoitteeseen minna.kaipainen@hyvaks.fi

Asiakasosallisuusryhmään valinnat tehdään 15.8.2023 mennessä.

Ensimmäinen vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä keskiviikkona 30.8.2023 klo 15.00–17.00. Teemana ensimmäisellä kerralla ovat ryhmän järjestäytyminen ja hyvinvointialueelle siirtymisen vaikutukset vammaispalvelun asiakkaille.

Palveluita rakennetaan yhdessä

Hyvinvointialueen palveluita suunnitellaan keskisuomalaisten asukkaiden nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Onnistuneimmat palvelut saadaan, kun asiakkaat ovat niitä mukana kehittämässä.

Lisätietoja: 

Uutinen julkaistu , muokattu 26.6.2023 klo 10:14

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023