Hanna Ahoselle ympäristöasiat ovat lähellä sydäntä

Äänekosken kaupunginvaltuusto valitsi uudeksi ympäristöpäälliköksi Hanna Ahosen. Ahonen on työskennellyt kaupungin ympäristötarkastajana vuodesta 2019 ja on sijaistanut ympäristöpäällikön virassa helmikuusta alkaen.
Ympäristöpäälliikö Hanna Ahonen

Ahonen on koulutukseltaan filosofian tohtori. Hän on väitellyt Jyväskylän yliopistossa vesistötieteistä ja tutki väitöskirjassaan kalojen itiöloisia. Tutkijan työn lisäksi Ahonen on työskennellyt ennen Äänekoskelle tuloaan Luonnonvarakeskuksessa ja Keski-Suomen ELY-keskuksessa.

– Väitöskirjaopintojen aikana minua alkoi kiinnostamaan viranomaistehtävät, hän kertoo. – Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut luonnosta ja se on minulle sellainen tärkeä juttu. Kaupungin virkamiehenä voin tehdä konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi.

Äänekosken kaupunki on ollut Ahoselle mieleinen työpaikka. – Äänekoski on sopivan kokoinen ja elinvoimainen kaupunki, jossa työtehtävät ovat monipuolisia. Yksin niitä ei tarvitse tehdä, kun meitä on ympäristöpuolella kolme työntekijää.

Ympäristöpäällikkö toimii ympäristölautakunnan esittelijänä sekä esimiehenä ympäristö- ja rakennusvalvonnan kuudelle työntekijälle.

Ahonen kiittää, että äänekoskelaiset ovat aktiivisia ja kiinnostuneita ympäristöasioista, ja ottavat paljon yhteyttä ympäristöpuolelle mieltään askarruttavissa asioissa.

Lisätietoja:

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, puh. 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi

Muokattu 28.4.2022