Hanna Ahoselle ympäristöasiat ovat lähellä sydäntä

Äänekosken kaupunginvaltuusto valitsi uudeksi ympäristöpäälliköksi Hanna Ahosen. Ahonen on työskennellyt kaupungin ympäristötarkastajana vuodesta 2019 ja on sijaistanut ympäristöpäällikön virassa helmikuusta alkaen.
Ympäristöpäälliikö Hanna Ahonen

Ahonen on koulutukseltaan filosofian tohtori. Hän on väitellyt Jyväskylän yliopistossa vesistötieteistä ja tutki väitöskirjassaan kalojen itiöloisia. Tutkijan työn lisäksi Ahonen on työskennellyt ennen Äänekoskelle tuloaan Luonnonvarakeskuksessa ja Keski-Suomen ELY-keskuksessa.

– Väitöskirjaopintojen aikana minua alkoi kiinnostamaan viranomaistehtävät, hän kertoo. – Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut luonnosta ja se on minulle sellainen tärkeä juttu. Kaupungin virkamiehenä voin tehdä konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi.

Äänekosken kaupunki on ollut Ahoselle mieleinen työpaikka. – Äänekoski on sopivan kokoinen ja elinvoimainen kaupunki, jossa työtehtävät ovat monipuolisia. Yksin niitä ei tarvitse tehdä, kun meitä on ympäristöpuolella kolme työntekijää.

Ympäristöpäällikkö toimii ympäristölautakunnan esittelijänä sekä esimiehenä ympäristö- ja rakennusvalvonnan kuudelle työntekijälle.

Ahonen kiittää, että äänekoskelaiset ovat aktiivisia ja kiinnostuneita ympäristöasioista, ja ottavat paljon yhteyttä ympäristöpuolelle mieltään askarruttavissa asioissa.

Lisätietoja:

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, puh. 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 28.4.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023