Äänekosken kaupunki tarjoaa runsaasti kesätyöpaikkoja nuorille

Kesäkuun alussa Karhunlähteen päiväkodilla kesätöissä olivat myös Milka Brandt, 16, ja ukrainalainen Yelyzaveta ”Liza” Boichenko, 15. Päiväkodissa on saanut hoitaa ja pukea lapsia, pelata, leikkiä ja värittää sekä pestä leluja. Liza on oppinut 1,5 vuodessa hyvin suomen kieltä ja on auttanut myös päiväkodin ukrainalaisten lasten kanssa. Päiväkodin väki kiittää, että arki helpottuu, kun kesällä on nuoria auttamassa ja lapset tykkäävät nuorista. Milkan ja Lizan mielestä kesätöissä on ollut kivaa.
Äänekosken kaupunki tarjoaa jälleen runsaasti kesätyöpaikkoja nuorille. Kaupunki työllistää yhteensä 153 nuorta, mikä on 20 työpaikkaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Erityisesti 9. luokan päättäviä nuoria on tänä kesänä kaupungin palveluksessa 131, mikä on selkeä kasvu viime vuoden 108 työpaikasta. Vanhempia, 16-18-vuotiaita nuoria, on puolestaan 22 henkilöä, kun viime vuonna heitä oli 25.

Nuorten aktiivisuus kesätyöhakemuksissa on myös kasvanut. Tänä vuonna kaupungille tuli 241 kesätyöhakemusta, kun edellisenä vuonna niitä oli 230. Tämä osoittaa, että etenkin 9. luokan päättävät nuoret ovat entistä kiinnostuneempia kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista.

Äänekosken kaupungin panostus nuorten kesätyöllistämiseen on merkittävä. Kaupunki haluaa tukea nuorten hyvinvointia ja työelämävalmiuksien kehittymistä. Tarjoamalla laajasti kesätyöpaikkoja Äänekosken kaupunki investoi nuorten tulevaisuuteen ja luo edellytyksiä mielekkäälle kesälle.

– Olemme onnistuneet ja nuoret arvostavat Äänekosken kaupunkia työnantajana, sillä vanhemmista moni on ollut meillä aiemminkin kesätyössä. Kesätöissä nuoret oppivat työelämätaitoja ja työn hakemista ja vanhemmat nuoret saavat kokemusta myös työhaastattelusta, kesätyöohjaaja Outi Ojanen sanoo.

Saara Kinnusella, 15, oli ”asfalttihommia” tiemaalausten parissa. Lasten kanssa touhuaminen on nuorten mielestä mukavaa työtä. Samalla oppii töihin ajoissa tulemista ja töiden tekemistä.

Kesätöitä tehdään kesä-heinäkuun ajan ja Äänekosken taidemuseolla vielä elokuussa. Äänekosken Kiinteistönhoidolla työskentelee 75 nuorta, joista suurin osa on viheralueiden sekä liikuntapaikkojen hoidossa. Nuoret työskentelevät myös muussa kiinteistönhoidossa ja puhtauspalveluissa. Kaupungin yksiköissä suurin osa tekee lasten parissa tehtävää työtä päiväkodeissa, Huuhan perhepuistossa ja koululaisten päivätoiminnassa. Kesätyönuoria on myös uimahalleissa, kirjastossa, taidemuseolla ja starttipajalla.

– Nuoret saivat toivoa mieleisintä työpaikkaa ja yllättävän hyvin saimme toiveita toteutettua. Tänäkin vuonna huomioitiin se, että työpaikka olisi mahdollisimman lähellä nuoren kotia, Ojanen kertoo.

16-vuotiaat Eino Mustalahti ja Miska Nieminen olivat kesätöissä liikuntapaikkojen hoidossa. Nurmikonleikkuuta, lehtipuhallusta, siivousta ja myös uimarantojen siivousta. Teemu Rautiainen kehuu Einoa ja Miskaa ahkeriksi kavereiksi. Eniten liikuntapaikoissa työllistää kesällä Liikuntapuisto ja uimarannat, joissa kaikissa käydään päivittäin.

Kesäyrittäjyyttä tuetaan

Äänekosken kaupunki tukee nuoria kesäyrittäjiä kesäyrittäjyyssetelillä. 250 euron yrittäjyysseteleitä myönnettiin tänä vuonna noin 90 kpl.

– Koulujen yrittäjyyskasvatus näkyy hakemusten määrässä! Tosi paljon oli hakijoita, jotka olivat aiemminkin toimineet kesäyrittäjinä, tai samasta perheestä sisarukset ovat innostuneet, Ojanen kertoo.

– Joukosta löytyy monen alan yrittäjiä, monessa eri taajamassa ja kylillä. Nuorilla on hyviä ja monipuolisia ideoita. Äänekosken nuorten yrittäjien palvelut löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Lisäksi paikallisiin yrityksiin myönnetään kaupungin kesätyöseteleitä. Tuki on tarkoitettu nuorten palkkakustannuksiin. Näiden hakemusten käsittely on vielä kesken.

Jaani Lukkarinen, 16, ja Kasperi Kankkunen, 18, ovat tykänneet kesätöistä Huuhan perhe- ja liikuntapuistossa. Työ on ollut mukavan rentoa ja Huuhalla lapset voivat suorittaa polkuauton ajokortin.

Lisätietoja:

Kesätyöohjaaja
Outi Ojanen
040 773 6705
outi.ojanen@aanekoski.fi

Äänekosken nuoret kesäyrittäjät 2024

Uutinen julkaistu , muokattu 25.6.2024 klo 15:42

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.